Resmćl » Asien » Thailand

Thailand

Thailand Àr ett land i sydöstra Asien, vars befolkning stolt kallar sitt land Prathet Thai pÄ sitt modersmÄl. ThailÀndarna Àr mycket stolta över sitt land. I landet bor cirka 65 miljoner invÄnare, varav 95 % Àr buddhister och resten tillhör antingen kristendomen, Islam eller nÄgon annan religion. Av alla lÀnder i regionen (som Filippinerna, Indonesien etc.) Àr Thailand ensamt om att aldrig ha blivit koloniserat av vÀsterlÀnderna.
 
Thailand lockar mĂ€ngder av turister av olika nationaliteter varje Ă„r, inte minst vi svenskar dras till landet. Thailand har nĂ„got för de flesta, med vĂ€rme och hĂ€rligt soliga dagar kombinerat med utmĂ€rkt shopping i stĂ€derna. HĂ€r finns romantiska strĂ€nder för det förĂ€lskade paret, spĂ€nnande undervattensutflykter för den vĂ„ghalsige, barnvĂ€nliga resorter för barnfamiljen och pulserande, levande stĂ€der att njuta av och dĂ€r det finns nĂ„got för alla. Äldre Ă„ker hit för att komma bort, och mĂ„nga lever hĂ€r hela vinterhalvĂ„ret eftersom vĂ€dret Ă€r sĂ„ underbart, och mĂ€nniskorna Ă€r sĂ„ trevliga och givmilt gĂ€stfria. Thailand Ă€r ett av de resmĂ„len som Ă€r ett mĂ„ste för alla som Ă€lskar att resa, oavsett Ă„lder och intressen!
 
Thailands valuta heter ThailÀndsk Baht, och den Àr vÀrd cirka 20 öre (alltsÄ 500 Baht = 100 svenska kronor).

Resmćl i Thailand

Bangkok

Bangkok


Bangkok Àr en massivt stor stad, med en befolkning pÄ runt Ätta miljoner. Det ocksÄ huvudstaden i Thailand, och har varit huvudstad Ànda sedan Är 1768.
Cha-Am

Cha-Am


Cha-Am Àr inte bara ett distrikt i centrala Thailand, det Àr Àven namnet pÄ en resort som ligger i distriktet. Men det Àr ingen jÀttestor turistort vilket gör den vÀldigt charmig och thailÀndsk.
Chiang Mai

Chiang Mai


Chiang Mai Àr norra Thailands största och viktigaste stad med 200 000 invÄnare, och den ligger uppe bland bergen pÄ en platÄ pÄ 300 meters höjd. Chiang Mai har en egen internationell flygplats.
Chiang Rai

Chiang Rai


Chiang Rai Àr en av de nordligaste stÀderna i Thailand. HÀr bor lite över 60 000 mÀnniskor, och staden Àr en perfekt plats att utgÄ ifrÄn om man som backpacker vill utforska omrÄdet.
Hua Hin

Hua Hin


Hua Hin Àr en ganska stor stad som ligger pÄ den Malackahalvön i södra Thailand. Staden Àr en perfekt turistort för barnfamiljer, den Àr vÀldigt lugn och avslappnad.
Khao Lak

Khao Lak


StrÀnderna strÀcker sig som lÄnga pÀrlband sÄ lÄngt ögat nÄr. Det Àr det ultimata paradiset för barnfamiljer, med en mycket lugnare och skönare instÀllning Àn trendiga, festliga Phuket.
Koh Chang

Koh Chang


Koh Chang, eller elefantön som namnet betyder, Àr en vÀldigt vacker ö som ligger en bit utanför den thailÀndska östkusten. Det Àr Thailands nÀst största ö med mÄnga möjligheter för ig som turist.
Koh Lanta

Koh Lanta


Koh Lanta har gÄtt frÄn att vara en destination endast för de mest hÀrdade backpackers under 90-talet till att ha blivit en riktigt trendig och högkvalitativ turistresort pÄ senare Är.
Koh Ngai

Koh Ngai


Koh Ngai Ă€r en pytteliten ö pĂ„ bara cirka Ă„tta kvadratkilometer som ligger utanför Thailands södra kust. Ön ligger i Trangprovinsen, och Ă€r en otroligt vacker plats.
Koh Phangan

Koh Phangan


Koh Phangan Ă€r vĂ€rldskĂ€nd för sitt sĂ„ kallade Full Moon Party. Koh Phangan ligger i sydöstra delen av Thailand. Ön har ingen egen flygplats, men nĂ€rliggande Koh Samui har en.
Koh Phi Phi

Koh Phi Phi


Koh Phi Phi Àr populÀrt kÀnda som Phi Phi Island (Koh betyder ö pÄ thailÀndska). Dessa öar Àr vÀldigt populÀra resmÄl, och de ligger mellan Phuket och fastlandet vid Thailands vÀstkust.
Koh Samet

Koh Samet


Koh Samet Ă€r en ö som ligger i sydöstra Thailand – det Ă€r ocksĂ„ en vĂ€ldigt populĂ€r och vĂ€lkĂ€nd turistort. Det Ă€r en vĂ€ldigt liten ö och en stor del av ön ingĂ„r i ett naturreservat.
Koh Samui

Koh Samui


Koh Samui Àr Thailands tredje största ö, och den ligger i Thailandviken cirka 70 mil söder om Bangkok. Koh Samui Àr en del av en ögrupp pÄ runt 80 öar, varav Samui Àr den största ön.
Koh Tao

Koh Tao


Denna ö Àr kÀnd som Sköldpaddsön, och den ligger i Thailandviken. Det Àr en ganska liten ö pÄ bara cirka 21 kvadratkilometer, men varje Är kommer det hit runt 100 000 besökare.
Pattaya

Pattaya


Pattaya Àr en relativt stor stad som har gÄtt frÄn att vara en liten fiskeby till att idag vara ett populÀrt resmÄl för turister. Golf och ett specielt nattliv lockar mÄnga turister.
Phuket

Phuket


Phuket Àr utan tvekan ett av de populÀraste och kÀndaste resmÄlen i Thailand och har lÀnge varit resmÄlet för mÄnga Thailandstokiga resenÀrer dÀr de njuter av god mat, sol & bad och ett bra nattliv.

Sevärdheter & Aktiviteter i Thailand

Dykning

Dykning


Thailand har gjort karriÀr som internationellt dykresmÄl. Thailands första dykaffÀr öppnade Är 1977 och sedan dess har det bara rullat pÄ och mÄnga resenÀrer kommer hit just för detta.
Fiske i Thailand

Fiske i Thailand


Det finns massor av olika chartrade fiskeresor att Äka pÄ i Thailand, dÀr resenÀren fÄr Äka med fiskebÄtar ut pÄ havet för att fiska, eller kanske leta upp en lugn vik. FÄ fisk du tidigare aldrig fÄtt!
Shopping i Turistorter

Shopping i Turistorter


Thailand Àr ett sjÀlvklart shoppingresmÄl för mÄnga turister, och det finns mÀngder av olika sorters varor. De bÀsta inköpen i Thailand Àr klÀder, eftersom mÀrkena Àr sÄ pass billiga hÀr.
Snorkling

Snorkling


Thailand Àr allmÀnt erkÀnt som ett av vÀrldens absolut bÀsta lÀnder att snorkla i. HÀr Àr vÀdret nÀstan alltid bra, sikten Àr vÀldigt god i vattnet och det Àr varmt Äret om.
Wat Arun

Wat Arun


Wat Arun Àr ett buddhistiskt tempel som ligger i Bangkok. Detta Àr en helt fantastisk byggnad vars namn betyder gryningstemplet. Det Àr en av Bangkoks viktigaste sevÀrdheter.

Bilder frćn Thailand

Alla bilder frćn Thailand

Charter till Thailand

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Thailand.