Resml » Asien » Thailand » Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin är en ganska stor stad som ligger på den Malackahalvön i södra Thailand. Här bor cirka 80 000 invånare och staden anses vara landets äldsta badort. Framförallt är Hua Hin populärt bland thailändare, speciellt från Bangkok, som resmål. Hua Hin ligger cirka 20 mil från Bangkok, och staden är en av de städer i Thailand som har flest svenska fasta invånare.
 
Staden är en perfekt turistort för barnfamiljer, den är väldigt lugn och avslappnad. Thailändska kungahuset har ända sedan 1920 haft den som ett av deras favoritresmål.
 
Ett enkelt sätt att ta sig hit är att flyga till Bangkok och sedan ta antingen buss eller tåg hit.
 
Det finns massor av trevliga små utflyktsmål runt om och i staden, exempelvis kan man ta sig upp på Khao Takiap. Denna höjd som ligger en dryg mil utanför staden är en otroligt trevlig plats att ta sig till, härifrån får man en oslagbar utsikt över staden och landskapet runt om. Ett tips är att åka hit med bussen som går nerifrån stranden, och åk gärna hit på kvällningen eller tidigt på morgonen – det är lugnare då och dessutom så är det otroligt vackert att få se soluppgången eller solnedgången härifrån.
 
Hat Hua Hin är namnet på en av stränderna här, som är tre kilometer lång och i vars ände hyser ett väldigt vackert buddhisttempel. Stranden är väldigt fin med gnistrande vit sand och turkost vatten i perfekt temperatur. En bit utanför staden ligger nationalparken Sam Roi Yot – cirka sex mil från staden ligger denna natursköna plats. Parken är nästan 100 kvadratkilometer stor och här finns ett fantastiskt djurliv och en otroligt vacker natur att njuta av.
Hotell

Sk Hotell i Hua Hin

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Hua Hin just nu.

Karta ver Hua Hin

Bilder frn Hua Hin

Alla bilder frn Hua Hin

Charter till Hua Hin

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Hua Hin.

Vdret i Hua Hin

32 °C
Molnigt