Resml » Asien » Thailand » Pattaya

Pattaya

Pattaya är en relativt stor stad som ligger på östra kusten i Thailandviken. Här bor strax över 100 000 människor, i en stad som tills för inte så länge sedan bara var en liten fiskeby. Under Vietnamkriget blev Pattaya en populär och välbesökt plats för amerikanska soldater som var på permission. Efter kriget blev det istället en populär turistort för speciellt barnfamiljer. Det finns otroligt mycket att göra här, bland annat så ligger det hela 21 golfbanor inom en timmes körväg från Pattaya.
 
För att komma hit får man antingen flyga och landa i Bangkok som ligger knappt 15 mil bort, och sedan ta buss eller köra bil, eller så finns det en närmre flygplats som bara ligger tre mil ifrån staden. Den flygplatsen heter U-Tapao Airport, men den är framförallt militär och det finns inte så många destinationer att välja på – det finns exempelvis inga kommersiella flyg till och från Bangkok.
 
Pattaya har en tre kilometer lång strand som är stadens egen. Den är kantad av hotell, restauranger, shoppinggallerior och massor av annat och här är liv och rörelse nästan alltid.
 
Nattlivet i Pattaya är riktigt bra, och folk trängs på gatorna för att få uppleva det. Det finns en uppsjö av olika sorters barer, nattklubbar och restauranger att besöka och festen dör inte förrän tidigt på morgonen.
 
På stranden kan den våghalsige turisten hitta på en massa fartfyllda aktiviteter, som att åka bananbåt eller vattenskidor, vindsurfing och så vidare. Försäljare, som dessutom extraknäcker som massörer, drinkblandare och servitörer, går runt på stränderna och erbjuder sina tjänster med outtröttlig energi.
Hotell

Sk Hotell i Pattaya

Karta ver Pattaya

Bilder frn Pattaya

Alla bilder frn Pattaya

Vdret i Pattaya

32 °C
Mestadels molnigt