Resml » Asien » Thailand » Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet är en ö som ligger i sydöstra Thailand – det är också en väldigt populär och välkänd turistort. Ön är framförallt populär även bland folk från Thailand, speciellt Bangkokbor, som gärna åker hit över helgen.
 
Större delen av ön (alla de bra delarna) är del av nationalparken Khao Laem Ya and Mu Ko Samet National Park, och därmed finns en entréavgift. Den är inte speciellt dyr, och det är klart värt pengarna för Koh Samet är en riktig pärla och ett av de populäraste resmålen i Thailand. Ön har egentligen bara en riktig väg, med flera små vägar som förgrenar sig från den större. En del vägar är mer trampade stigar än något annat, men det finns songthaew som är väldigt behändiga till att ta sig runt på ön med.
 
Koh Samet ligger väldigt nära Bangkok, vilket gör det till en alldeles utmärkt dagsutflykt om huvudresmålet i semestern är Bangkok. Östra sidan av ön är den bästa sidan att leta efter en bra strand på, de finaste stränderna ligger här. Stränderna ligger i små privata vikar och bukter, och de är i regel runt 200 meter långa. Lokalinvånarna arrangerar roliga och sevärda ljusshower, med facklor och rep två gånger per kväll – det är väldigt trevligt att titta på.
 
De mest populära aktiviteterna som turister ägnar sig åt på ön är bland annat vandring, snorkling eller vindsurfing. Miljön är underbart vacker på ön så vandring är ett hett tips. Här finns även väldigt bra massageställen, eller så finns det yogapass att gå på. Koh Samet är inte så mycket en shoppingö, det finns bara det nödvändigaste att tillgå här, även lite kläder finns att köpa. För den shoppingsugne rekommenderas en dagsresa in till Bangkok.
Hotell

Sk Hotell i Koh Samet

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Samet just nu.

Karta ver Koh Samet

Bilder frn Koh Samet

Alla bilder frn Koh Samet

Charter till Koh Samet

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Samet.

Vdret i Koh Samet

32 °C
Mestadels molnigt