Resml » Asien » Thailand » Kamala Beach

Kamala Beach

Kamala betyder lotus på hindu, och stranden är i likhet med Bangtao Beach en riktigt skön och barnvänlig strand med jättevacker sand och fantastiskt vatten. I den södra delen av stranden ligger ett thailändskt tempel som heter Kamala Wat. Templet och de tillhörande trädgårdarna blev förstört under tsunamikatastrofen, men är nu återuppbyggt igen. Ett av de mest kända resmålen här är FantaSea – en jättestor temapark med inriktning på Thailands kulturarv men också djur och natur. Här finns också en massiv restaurang med plats för 4000 sittande gäster, där de serverar buffé med både thailändsk och västerländsk mat. Det finns också en shoppinggata i parken där man kan köpa souvenirer och liknande.
 
I Kamala finns det även en hel del skräddare, men om man beställer något där så är det viktigt att syna sömmar och dylikt noggrant. Man kan också köpa souvenirer här, man måste inte besöka FantaSea för det – de har även en 7-11.
 
En restaurang att prova om man har hemlängtan är Salt & Pepper Restaurant – de har svensk mat här, och stället ligger dessutom precis nere vid vattnet på stranden.
 
Ett av de absolut mest populära utflyktsmålen på Phuket är James Bond-utflykten, och Kamala är ett utmärkt ställe att låta den utflykten ta sin början. Utflykten består i en båtresa till en ö utanför kusten som heter James Bond Island, och den heter så därför att lönnmördaren och Bond-skurken Scaramanga bodde här med fru och betjänt i filmen James Bond: Mannen med den Gyllene Pistolen. Det är dessutom en helt underbar plats i sig, med kristallklart vatten och förstummande klippformationer som får en att tro att man åkt bakåt i tiden.
Hotell

Sk Hotell i Kamala Beach

Sista Minuten Resor

Kamala Beach
Frn:
2012-06-19
15 dagar
9598kr
Kamala Beach
Frn: Köpenhamn
2012-06-19
15 dagar
9298kr
Kamala Beach
Frn:
2012-08-21
15 dagar
7498kr
Kamala Beach
Frn:
2012-08-28
15 dagar
7498kr

Karta ver Kamala Beach

Bilder frn Kamala Beach

Alla bilder frn Kamala Beach

Charter till Kamala Beach

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Kamala Beach.

Vdret i Kamala Beach

25 °C
Regn