Resmćl » Europa

Europa

Europa och dess klimat Àr vÀldigt vÀlkÀnt för de flesta svenskar. I de södra delarna av kontinenten kring medelhavet erbjuds ett betydligt varmare klimat Àn vad vi nordbor Àr vana vid och det Àr heller ingen hemlighet att vÀrmen lockar vÀldigt mÄnga av oss Äret runt. FrÄn tidig vÄr till sen höst sÄ erbjuder medelhavet ett varmt klimat som tillÄter sol och bad. Under den kallaste delen av Äret erbjuder medelhavet ett mer ljummet klimat som mÄ vara behagligt men inte fullt sÄ lockande för de som vill spendera timmar pÄ stranden i bar överkropp.

I de norra delarna av Europa erbjuds ett kallare klimat som ocksÄ lockar mÄnga svenskar under sÄ vÀl sommar som vinter. Under vinterhalvÄret finns det möjlighet för diverse vinteraktiviteter som tillexempel skidÄkning. Om vi ser till det alpina sÄ Àr det frÀmst de norra delarna av Europa och lÀngs bergkedjan Alperna som det finns bÀst möjligheter för detta.

Bulgarien


Bulgarien, ett fantastiskt turistland som bÄde erbjuder snötÀckta alpiska berg och en hÀrlig kuststrÀcka mot Svarta Havet. Bulgarien har nÄgra riktiga guldklimpar som Sunny Beach och Golden Sands som erbjuder mycket sol, bad, kvÀllsliv som ligger i grund till Bulagariens turism.

Grekland


Grekland har stor tillströmmning av turism under sommaren. Dels för att det Àr ett land som nÀstan kan garantera sol vid medelhavet, men ocksÄ för att landet har nÄgot för alla turister. HÀr finns fina strÀnder, ett gott nattliv och mÄnga exotiska öar som du kan besöka.

Italien


Italien Àr medelhavsland som har mycket att erbjuda. I norr grÀnsar landet till Alperna vilket möjliggör skidÄkning eller bergsvandring. Det Àr ocksÄ det landet som har lÀngst kuststrÀcka mot medelhavet. Det Àr ett land som erbjuder stor variation.
» Bologna » Florens » Milano » Pisa » Rom » Sardinien

Kroatien


Kroatien Àr ett vÀldigt litet land som ligger strax öster om Italien och har en lÄng och solig kuststrÀcka mot Adriatiska i Medelhavet. Det Àr ett land med flera intressanta stÀder att besöka och mycket fina nationalparker som kan vara intressant för dig som vill uppleva djur och natur.
» Brac » Dubrovnik » Porec » Pula » Rabac » Rovinj

Malta


Malta Àr ett av Europas minsta lÀnder men lockar ÀndÄ mÀngder av turister varje Är. Det Àr en pÀrla till ö som Àr belÀgen mitt i Medelhavet, strax söder om Sicilien.

Portugal


Portugal Àr slutet pÄ den iberiska halvön och grÀnsar till Spanien i öst. Portugal besöks varje Är av miljontals turister Àven om en mindre del Àr svenskar. Medeltemperaturen under sommaren Àr 27 grader och Àr ett attraktivt resmÄl för surfare.

Spanien


Spanien Àr ett av de lÀnder som flest svenskar Äker till varje Är. Det Àr frÀmst sol och bad som lockar turisterna till Spanien och tack vare att kanarieöarna ligger pÄ en sÄ pass sydlig breddgrad sÄ Àr Spanien attraktivt Äret runt.

Turkiet


Turkiet Àr ett av de lÀnder som mÄnga svenskar Äker till varje Är. Turkiet som grÀnsar till östra medelhavet har mycket fint stora delar av Äret och ett av medelhavets bÀsta vatten. Hit kommer turister för sol och bad, shopping och nöjen.
» Alanya » Antalya » Side

Ungern


Ungern Àr i storlek ungefÀr en fjÀrdedel av Sverige med över 10 miljoner invÄnare. Huvudstaden Budapest lockar vÀldigt mycket turister och Àr en underbar stad att uppleva. Ungern Àr faktiskt ett land med relativt mycket turism, trots att det i princip inte arangeras nÄgra charter resor hit.

Österrike


Österrike Ă€r ett ganska litet land belĂ€get i centrala Europa, nĂ€stan mitt i Alperna. Landet har mycket att erbjuda i form av kulturella arv men det frĂ€msta som förknippas med Österrike Ă€r det stora turistorterna Bad Gastein och St. Anton som fĂ„r vĂ€ldigt mycket turister under vinterhalvĂ„ret för skidĂ„kning, afterskii och fest.