Resmćl » Asien

Asien

Asien Àr vÀrldens största kontinent och vÀrldsdel. Flera stora lÀnder som Ryssland, Kina och Indien tar upp stora delar men Asien bestÄr av mÄnga fler lÀnder Àn sÄ, och vissa av dem Àr vÀldigt eftertraktade av turister.

LĂ€nder som Thailand, Indonesien och Vietnamn lockar mĂ„nga svenska turister varje Ă„r pĂ„ grund av det tropiska klimatet och vĂ€rmen som vi saknar under vinterhalvĂ„ret. Även Indien och Maldiverna lockar turister fast inte i samma utstrĂ€ckning. Maldiverna Ă€r ett relativt dyrt resmĂ„l men ocksĂ„ ett paradis som mĂ„nga firar sin smekmĂ„nad pĂ„.

LÀnder som Kina och Japan lockar givetvis ocksÄ stora mÀngder turister, men kanske pÄ grund av sol bad, och avkoppling som sÄ mÄnga andra lÀnder gör.

Maldiverna


Den gemene svensken ser Maldiverna som ett paradis. Landet bestÄr av ca 1200 atoller, smÄ korallöar och har totalt 300 000 invÄnare. UngefÀr 80 000 av dessa bor i huvudstaden Malé som ligger pÄ en ö med samma namn. Maldiverna Àr det sjÀlvklara valet om man vill komma bort frÄn vardagen helt och möta ett paradis med kritvit strand som fÄ besökt.
» MalĂ©

Thailand


Thailand Àr ett av de lÀnder flest svenskar reser till varje Är. Det har blivit som en lyxig vintersemester för mÄnga att Äka ivÀg till Thailand och avnjuta nÄgra veckor i paradiset. Thailand lockar bÄde familjer som Àventyrslystna personer som reser runt i landet och har minst sagt mycket att bjuda pÄ.