Resmćl » Asien » Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna Àr en samling atoller, alltsÄ före detta vulkaner, som sjunkit ner i havet och bildat en ö med ett bÀlte av korallrev runt sig, sammanlagt cirka 1,200 stycken. PÄ dessa atoller bor runt 300,000 mÀnniskor, och 80,000 av dessa bor i huvudstaden Malé som ligger pÄ ön med samma namn.
 
Atollerna har lĂ„nga, traditionella namn pĂ„ deras sprĂ„k divehi, men ocksĂ„ korta varianter som anvĂ€nds om hela administrativa omrĂ„den som exempelvis Baa – för att göra det lĂ€ttare för oss turister. HĂ€r Ă€r befolkningen 100 % sunnimuslimer, men man ser sig sjĂ€lva som en modern kapitalistisk stat med liberala religiösa Ă„sikter.
 
Valutan heter Rufiyaa, och man fÄr ungefÀr 160 MVR (Maldive Rufiyaa) för 100 SEK. Maldiverna Àr vÀrldens plattaste land, med en maximal höjd pÄ 2,3 meter över havet. Maldiverna Àr en republik, med president som leder landet.

Resmćl i Maldiverna

Malé

Malé


Malé Àr huvudstaden i Maldiverna och ligger pÄ en ön med samma namn. Malé har ocksÄ den enda internationella flygplatsen i Maldiverna. HÀr ifrÄn kan du ta dig vidare till de mindre öarna.

Sevärdheter & Aktiviteter i Maldiverna

Bröllopsresa

Bröllopsresa


Maldiverna Àr ett paradis pÄ jorden, en av de absolut vackraste platserna pÄ jorden och ett perfekt resmÄl för en smekmÄnad eller bröllopsresa.
Dykning

Dykning


Dykning i Maldiverna Àr nÀstan en sjÀlvklarhet för de som har dykarcertifikat eller planerar pÄ att ta. Med klart vatten och koraller ner pÄ ett par tusen meter Àr detta ett av de bÀsta dykvattnen pÄ jorden.
Snorkling

Snorkling


Även om det finns koraller ner till 2000m under havsytan sĂ„ behöver man inget dykarcertifikat för att fĂ„ uppleva en del av den vĂ€rld som korallrever erbjuder. Snorkling ger en bra upplevelse det med.

Bilder frćn Maldiverna

Alla bilder frćn Maldiverna

Charter till Maldiverna

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Maldiverna.