Resml » Asien » Maldiverna » Snorkling

Snorkling

Snorkling är till skillnad från tubdykning tillgängligt även för de lite mindre – även om de naturligtvis inte bör dyka eller bada själva i tropiska vatten. När man snorklar har man inga hjälpmedel förutom simfötter, cyklop och snorkel. Man kan alltså inte dyka lika djupt eller lika länge, men å andra sidan behövs inte någon speciell utbildning och det är mycket billigare.
 
Det finns en hel värld att upptäcka under vattnet i Maldiverna, och den är minst lika vacker vid ytan som djupare ner. Om man inte är erfaren dykare eller snorklare så behöver man inte oroa sig, det finns väldigt bra dykskolor på de flesta resorter i Maldiverna. Där är de bara glada att få lära ut hur man gör för att få en rolig och säker upplevelse under vattnet.
 
Snorkling är tillsammans med dykning det mest populära tidsfördrivet i Maldiverna bland turister. Maldiverna har blivit rankat som nummer ett i världen vad gäller snorklingsupplevelsen, eftersom sikten under vattnet kan bli upp till 60 meter under bra förhållanden. Det finns massor av vackra rev som passar alldeles utmärkt att snorkla i, och med tanke på den goda sikten så behöver man inte gå ner djupt för att kunna se allt det vackra som finns att se. Utrustning för snorkling och dykning finns att hyra eller köpa på plats, så det är inget man behöver ta med ner.
 
De djur man kan förvänta sig se ute vid reven är bland annat muränor, havssköldpaddor och rockor, för att nämna några. Det är inte bara djuren som är vackra, korallerna i sig är ett mycket fint landskap att se på. Många resorter erbjuder sina gäster möjligheten att snorkla nattetid, för att se när många av djuren sover – detta är en väldigt väl spenderad kväll/natt, eftersom reven nattetid är mystiskt vackra och det finns en väldigt speciell atmosfär över havet när det är mörkt.
 
Även om det är vackert med bara månljus så måste man tänka på säkerheten – alla bör ha med sig minst en undervattensficklampa, så att man kan se och synas om det skulle hända något. Det är starkt rekommenderat att hålla sig nära guiden alltid, och att följa alla råd och instruktioner.