Reser.se » Resmćl » Asien » Maldiverna » SevĂ€rdheter

SevÀrdheter

Turismen i Maldiverna Àr landets största nÀring, vilket kan förklaras av den underbart vackra naturen och de trevliga mÀnniskorna. Det finns mÄnga saker att se och uppleva.
 
Maldiverna rÀknas som ett av vÀrldens absolut bÀsta land för dykning. I övrigt Àr Maldiverna som ett vykort frÄn en paradisö, med gungande palmer, kluckande vÄgor och Àndlösa, vita strÀnder. HÀr finns möjligheter att engagera sig i olika vattensporter som vindsurfing, vattenskidor, dykning och snorkling, wakeboard och liknande. Vattnet Àr alltid varmt och det Àr alltid varmt och skönt i luften ocksÄ.
 
En resort i Maldiverna Ă€r en hel ö tillĂ€gnad ett enda exklusivt hotell, med alla invĂ„nare pĂ„ ön pĂ„ nĂ„got sĂ€tt inblandad i din semesterupplevelse. PĂ„ en sĂ„dan ö finns inga boningshus eller annat för de lokala invĂ„narna – allt Ă€r tillĂ€gnat gĂ€sterna.
 
En av de mest minnesvĂ€rda aktiviteter man kan delta i Ă€r en sĂ„ kallad ”photo flight”, dĂ€r man Ă„ker pĂ„ en flygande rundtur högt ovanför öarna, dĂ„ det Ă€r fritt fram att ta bilder pĂ„ ögruppen ovanifrĂ„n. Detta Ă€r garanterat ett vackert minne för livet.
 
Vill man njuta av lung och ro rekommenderas Villigili, en bebodd ö som ligger granne med MalĂ©, huvudstaden. Det Ă€r en perfekt tillflyktsort om man kĂ€nner att storstan Ă€r lite för mycket. HĂ€r kan man slappna av i de lummiga parkerna, titta pĂ„ lite cricket, gĂ„ pĂ„ stranden tillsammans med lokalbefolkningen – man kan helt enkelt ha en underbar stund i lugnet som finns pĂ„ Villigili. Det finns ett museum i MalĂ© som Ă€r vĂ€l vĂ€rt att se – Nationalmuseet. HĂ€r finns allt frĂ„n stenobjekt frĂ„n Maldivernas första invĂ„nare till artefakter frĂ„n tiden bĂ„de före och efter de muslimska kungarna frĂ„n förr. Museet grundades Ă„r 1952.