Resml » Afrika

Afrika

Afrika är en väldigt varm kontinent som i princip är placerad rakt över ekvatorn. Även om Afrika är väldigt varmt så bjuder kontinenten på väldigt stor variation med allt mellan öken till djup regnskog.

Afrika är en relativt stor kontinent med en hel del länder i, men turismen är långt ifrån jämnt utspritt över kontinenten. Egypten och Sydafrika är förmodligen de mest populära destinationerna men det finns även en handfull andra länder som lockar en större mängd turister. Tunisien och Marocko är två populära länder som ligger i norra delen av Afrika och har kust mot Medelhavet. Kenya, Mauritius och Madagaskar är ytterligare några destinationer värda att nämna i samband med Afrika.

Egypten


Egypten är ett land känt över sin imponerande historia med faroner och pyramider, men Egypten kan erbjuda mycket mer än så. Hela Egyptens östra sida gränsar med röda havet och det är inte konstigt att Egypten på senare år har blivit ett mycket populärt resmål när landet desssutom bjuder på stora marknader, kryssning på nilen och bra badstränder.