Reser.se » Resmål

Resmål

Reser.se sammanställer information om resmål runt om i världen. I takt med att sidan växer så fylls även innehållet på och tids nog kommer även du som användare av sidan att kunna dela med dig med information och bilder. Du kan navigera genom att välja utvalda resmål eller gå ner i hierarkin genom att välja världsdel i menyn ovan.

Lista med länder

Nyligen besökta Resmål

Golden Sands

Golden Sands


Golden Sands kan tros vara lillasyster till Sunny Beach, eftersom den sistnämnde är så stor. Men Golden Sands kan snarare ses som ett kompliment till Sunny Beach med sin något lugnare atmosfär.
Valletta

Valletta


Valletta är huvudstaden på Malta med runda drag 6 000 invånare. Historian sträcker sig långt tillbaka och har många historiska sevärdheter.
Bad Gastein

Bad Gastein


Bad Gastein är idag känt som en av Alpernas största skidorter och har ett stort liftsystem att erbjuda. Det är även en känd skidort för ungdomar med ett bra utbud av barer med After ski.
Porec

Porec


Porec är en ganska liten stad och här bor bara cirka 12,000 invånare. Det är dock en jättecharmig och vacker stad, med massor att se trots dess ringa storlek.
Pula

Pula


Pula kom till för 3,000 år sedan under Illyrernas tid. Sedan dess har många olika nationer och länder haft kontroll över staden, mestadels Italien och Venedig.
Rovinj

Rovinj


Rovinj är en stad som ligger i Istria, och den ligger inte mer än 3 mil från Pula och flygplatsen där. I Rovinj bor det cirka 13,000 människor, och det är en väldigt levande turistort.
Split

Split


Split är den största kuststaden i Kroatien med över 200.000 invånare. Det är en världskänd resort och den är otroligt populär som resmål för semesterfirare.
Zagreb

Zagreb


Huvudstaden i Kroatien med runt en miljon invånare har mycket att erbjuda. Inte minst kan den medeltida stadskärnan vara värd att uppleva.
Bologna

Bologna


Bologna är en av Italiens främsta studentstäder och ligger i de centrala delarna av norra Italien. Den är också en av Italiens allra äldsta nu levande städer och grundades av etruskerna.
Florens

Florens


Florens, eller Firenze som staden heter på italienska, ligger utmed Italiens västra kust i mellersta Italien. Florens historia går tillbaka till tiden strax före vår tideräkning.