Resmål » Asien » Thailand » Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai är norra Thailands största och viktigaste stad, och den ligger uppe bland bergen på en platå på 300 meters höjd. Staden har runt 200 000 invånare och har definitivt en metropolisk känsla över sig, samtidigt som den känns välkomnande och småstadsaktig på ett helt annat sätt än Bangkok. Chiang Mai har en egen internationell flygplats.
 
Chiang Mai är en historiskt viktig stad eftersom den ligger vid de gamla handelsrutterna som gick norrifrån in i Thailand. Det finns massor av museer i staden som är väl värda ett besök, exempelvis Chiang Mai National Museum, som ger en väldigt intressant inblick i Chiang Mais historia. Här finns även konstmuseum, ett naturhistoriskt museum och mycket annat spännande. De buddhistiska tempel som finns i staden visar upp ganska varierande arkitekturstilar och de är alla väldigt sevärda, för det är vackra byggnader med mycket historia i. Några exempel är Wat Chiang Mun, Wat Phra Jao Mengrai med flera.
 
En bit utanför staden finns ett slags vårdhem för elefanter, där stressade och/eller skadade elefanter får en chans att vila ut sig. Elefanterna gör inga tricks eller konster, utan skänker snarare människor som besöker dem en bättre förståelse för dessa magnifika djur. Om man verkligen vill se elefanter göra konster så ska man besöka Maesa Elephant Camp, som också ligger en bit utanför Chiang Mai. Här utför elefanterna verkligen konster, de spelar fotboll och målar tavlor. Kulturintresserade turister kommer tycka om Chiang Mais palats och trädgårdar som gör staden till en mycket vacker plats.
Hotell

Sök Hotell i Chiang Mai

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Chiang Mai just nu.

Karta över Chiang Mai

Bilder från Chiang Mai

Alla bilder från Chiang Mai

Charter till Chiang Mai

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Chiang Mai.

Vädret i Chiang Mai

31 °C
Delvis molnigt