Resml » Asien » Thailand » Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai är en av de nordligaste städerna i Thailand. Här bor lite över 60 000 människor, och staden är en perfekt plats att utgå ifrån om man som backpacker vill utforska området. Det är en gammal stad, som grundades redan på 1200-talet. Chiang Rai är lätt att nå, eftersom staden har en egen flygplats (Chiang Rai International Airport) med täta avgångar och det finns även bra förbindelser med buss och bil. Närmaste tågstationen ligger i Chiang Mai, vilket är en bra bit bort – det är mycket smidigare att åka buss hit om man åker inifrån landet.
 
Nattbasaren är kanske det mest kända resmålet inom staden, där försäljare försöker sälja billiga tyger och färdiga kläder och tatueringar – här säljs till och med husdjur av olika slag till de turister som vill ha ett.
 
En rolig och givande aktivitet är att låta Chiang Rai vara utgångsläge för en vandringsexpedition i bergen och kullarna runt omkring staden. Det blir garanterat en spännande och utmanade resa. En speciellt vacker plats är Buffalo Horn Hill, en höjd som ligger vid den gamla vägen till Chiang Mai. Väl uppe får man en alldeles spektakulär utsikt över Chiang Rai, och klättringen (oavsett om den företogs till fots eller med hjälp av ett fordon) blir värd varenda sekund av möda. Vyn från höjden är helt oslagbar, speciellt runt solnedgång och soluppgång.
Hotell

Sk Hotell i Chiang Rai

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Chiang Rai just nu.

Karta ver Chiang Rai

Bilder frn Chiang Rai

Alla bilder frn Chiang Rai

Charter till Chiang Rai

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Chiang Rai.

Vdret i Chiang Rai

28 °C
Mestadels molnigt