Resml » Asien » Thailand » Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak var en av de platser som den tragiska tsunamikatastrofen på annandagen 2004 drabbade hårdast – men området har verkligen gjort en återhämtning och är nu åter med i kampen om turisterna. För vem kan motstå denna underbara plats? Stränderna sträcker sig som långa pärlband så långt ögat når, palmerna vajar i den ljumma brisen och vattnet är lika kristallklart och underbart skönt att dyka ner i som övriga Thailand. Det är det ultimata paradiset för barnfamiljer, med en mycket lugnare och skönare inställning än trendiga, festliga Phuket.
 
Khao Lak ligger cirka åtta mil norr om flygplatsen på Phuket, fast på fastlandet, i Takua Pa-distriktet. Khao Lak består i princip av en rad vackra små byar som ligger utspridda längs med en fantastisk kustremsa. Det finns även en 18-håls golfbana här. Det finns en väldigt speciell sevärdhet här också, nämligen Polisbåt 813. Det är en av två polisbåtar som övervakade Khun Puhm Jensen (son till före detta prinsessan Ubolratana Rajakanya) när han var ute och åkte vattenskoter. Just då slår tsunamin till och och de två båtarna sköljs över totalt – ingen överlever och den ena båten går till botten. Den andra, nummer 813, spolades upp på stranden. Den har fått ligga kvar där, som ett minnesmärke över den fruktansvärda katastrofen. Det är ett mycket speciellt ställe och det är ett stycke modern historia.
 
Det finns även två väldigt vackra vattenfall att se i området – Chong Fah och Lampi. Chong Fah ligger lite närmre, men Lampi är speciellt vackert på morgonen då solens första strålkar silas genom vattenfallet.
Hotell

Sk Hotell i Khao Lak

Sista Minuten Resor

Khao Lak
Frn: Köpenhamn
2012-06-19
15 dagar
9098kr
Khao Lak
Frn:
2012-06-19
15 dagar
9698kr
Khao Lak
Frn:
2012-08-21
15 dagar
7998kr
Khao Lak
Frn:
2012-08-28
15 dagar
7498kr

Karta ver Khao Lak

Bilder frn Khao Lak

Alla bilder frn Khao Lak

Charter till Khao Lak

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Khao Lak.

Vdret i Khao Lak

25 °C
Regn