Resml » Asien » Thailand » Phuket

Phuket

Detta är ett av Thailands mest välbesökta platser. Phuket är en liten ö som ligger i södra delen av landet. Ön är bara knappt fem mil lång och drygt två mil bred som bredast. Här finns några av Thailands absolut bästa stränder, och om paradiset fanns på jorden så skulle det ligga någonstans på en sandstrand i Phuket.
 
Phuket har också en stad, som är det administrativa centrat på ön – här finns också en hel del hotell att bo på. Phuket Town (eller Phuket City, som det också kallas) ligger i den södra delen av ön – tyvärr inte vid vattnet. Det finns en flygplats på ön, Phuket Airport, som ligger i norra delen av Phuket. Det är en internationell flygplats. Transport från flygplatsen är enkelt och lättillgängligt, det går bussar och man kan även ta taxi till sin destination.
 
De vanligaste och roligaste tidsfördriven för turister är olika sorters vattensporter. Det finns en hel värld att utforska under ytan, så det är bara att skaffa dykutrustning och gå under ytan i det kristallklara, turkosa vattnet. Var noggrann med säkerheten – fråga alltid folk på plats om hur strömmar går och om det finns några speciella faror att ha i åtanke på just den platsen som det gäller. Naturligtvis kan man även fiska här, det finns gott om turer med båt som man kan boka och åka med på. Andra aktiviteter inkluderar kanot, vindsurfing – det finns även ett halvdussin golfbanor på ön (vilket är imponerande med tanke på dess blygsamma storlek.) Det finns också möjlighet att få rida på elefanter här, vilket är otroligt roligt och spännande – missa inte det!

Resml i Phuket

Kamala Beach

Kamala Beach


Stranden i Kamalaär i likhet med Bangtao Beach en riktigt skön och barnvänlig strand med jättevacker sand och fantastiskt vatten. Kamala Beach är dessutom en helt underbar plats i sig.
Karon Beach

Karon Beach


Karon Beach har en underbar strand som ligger söder om Patong på Phukets västra kust och Phukets andre största strand. I Karon Beach är dykning och snorkling väldigt populärt.
Patong Beach

Patong Beach


Patong Beach är stranden med bäst party och nattliv i hela Phuket och förmodligen även Thailand. Här finns förutom ett bra nattliv även en härlig strand, fina restauranger och hotell i världsklass.
Rawai Beach

Rawai Beach


Rawai är en relativt oexploaterad strand vid Phukets södra spets. Stranden är inte så full av turister, men den används av båtar för att ta turister till de vackra öarna som finns omkring Phuket.
Surin Beach

Surin Beach


Surin Beach är en riktig pärla i Phuket men en väldigt fin strand som i viss del har kvar den Thailändska charmen. Den beläget i västra delen av Phuket och är ännu inte överbefolkad av turism.
Hotell

Sk Hotell i Phuket

Sista Minuten Resor

Phuket
Frn:
2012-06-05
15 dagar
4498kr
Phuket
Frn: Köpenhamn
2012-06-05
15 dagar
3998kr
Phuket
Frn:
2012-06-12
15 dagar
4498kr
Phuket
Frn: Köpenhamn
2012-06-19
15 dagar
4898kr
Phuket
Frn:
2012-06-19
8 dagar
3998kr
Phuket
Frn:
2012-06-19
15 dagar
5498kr
Phuket
Frn: Köpenhamn
2012-07-03
15 dagar
6798kr

Karta ver Phuket

Bilder frn Phuket

Alla bilder frn Phuket

Charter till Phuket

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Phuket.

Vdret i Phuket

25 °C
Regn