Reser.se » Resmćl » Asien » Thailand » SevĂ€rdheter

SevÀrdheter

Thailand Ă€r fullspĂ€ckat med fascinerande saker att uppleva och göra, vilket Ă€r en av anledningarna till att det Ă€r sĂ„ populĂ€rt som turistland. En vanlig sevĂ€rdight Ă€r att besöka ett av gamla buddhist tempel. Ett thailĂ€ndskt tempel Ă€r som regel uppbyggt i tvĂ„ delar – Phuttha-wat och sangha-wat. ThailĂ€ndarnas eget namn för sina tempel Ă€r wat, eller wat thai. NĂ€stan alla tempel Ă€r vackra byggnader med mycket historia bakom, och det Ă€r bĂ„de ett nöje och en lĂ€rdom att besöka dem.
 
Thailand Ă€r Ă€ven kĂ€nt för sina klippor, speciellt i Krabiprovinsen. DĂ€r ligger en klippformation vid namn Rai Leh, som Ă€r kĂ€nt för sin fantastiska utsikt över vattnet uppifrĂ„n klipporna. Det Ă€r inte en klippa för nybörjare, dock – pĂ„ grund av korrosion i stenen sĂ„ sitter inte alla bultarna sĂ„ bra, och repet kan ocksĂ„ vara av tvivelaktig kvalitet pĂ„ vissa stĂ€llen. Trots detta Ă€r platsen omĂ„ttligt populĂ€r bland de nĂ„got mer erfarna klĂ€ttrarna. För folk som inte gillar att klĂ€ttra sĂ„ Ă€r platsen utmĂ€rkt för bad och snorkling, eller att sola sig och njuta av vĂ€rmen. Det Ă€r en fantastiskt vacker plats, Ă€ven frĂ„n marknivĂ„ sett. En sak som inte mĂ„nga vet Ă€r att Thailand inte introducerades till spatrenden förrĂ€n pĂ„ 90-talet, och Ă€ndĂ„ Ă€r landet tvĂ„a i vĂ€rlden som spa destination. Thaimassage Ă€r vĂ€rldskĂ€nd för att vara riktigt bra massage, sĂ„ det Ă€r varmt rekommenderat att prova pĂ„ det nĂ€r man Ă€r i Thailand.
 
I Thailand har golf funnits i runt 100 Är, och det har gÄtt frÄn att vara ett spel som bara de rika och högt uppsatta spelar till en gren i den lokala turistnÀringen. Idag kommer uppskattningsvis 400,000 turister till Thailand för att spela golf, och det Àr inte svÄrt att förstÄ varför. VÀdret hÀr Àr med undantag för monsunerna perfekt att spela golf i. I Thailand finns det massvis med jÀttefina och bra golfbanor, designade och ritade av de allra bÀsta namnen inom branschen, sÄsom Jack Nicklaus och Nick Faldo. Thailand har dessutom vÀldigt lÄga priser pÄ allt frÄn green fee till hotellrum och mat, vilket gör Thailand till ett kostnadseffektivt alternativ (Àven om flygbiljetten kan vara ganska dyr).