Resml » Asien » Thailand » Snorkling

Snorkling

Thailand är allmänt erkänt som ett av världens absolut bästa länder att snorkla i. Här är vädret nästan alltid bra, sikten är väldigt god och vattnet är varmt året om. Enda anledningen till att ha våtdräkt på sig när man snorklar i Thailand skulle vara för att skydda från djur som bits/sticks och även vassa koraller.
 
En av de allra bästa snorklingplatserna i hela Thailand är Mu Ko Surin, en nationalpark som ligger vid Surinöarna. Här finns en bra kombination av grunt vatten, bra sikt och ett fantastiskt djurliv. I parken finns dessutom väldigt fina och välmående korallrev som väntar på att upptäckas. Det är bäst att besöka Mu Ko Surin någon gång mellan december och mars.
 
En annan fantastisk plats att snorkla på ligger också den i Andamansjön – Tarutao, Thailands första marina nationalpark (utnämnd till nationalpark år 1974). Sikten under vattnet är på sina håll helt fantastisk, och stället är ovanligt turistfritt för att vara Thailand. Det är den perfekta resorten för den äventyrlige backpackern som vill slippa andra som reser – och kunna snorkla vid några av Thailands bästa snorklingsplatser. Här finns ett förbluffande ekosystem av djur och växter och koraller att se och uppleva.
 
I vattnen runt Tarutao finns sjökor, delfiner, valhaj, havssköldpaddor och rockor. Det finns mjuka och hårda koraller, anemoner och mycket annat. Allt detta är utspritt på nästan 1500 kvadratkilometer, och med så många fantastiska snorklingsdestinationer är nationalparken ett bra alternativ.
 
En annan bra plats för snorkling är ön Phuket, eller närliggande Koh Phi Phi (Phi Phi Islands). Det finns dagsutflykter att ta till Koh Phi Phi med båt som utgår från Phuket, där de resande får åka med och prova på att snorkla i de kristallklara vattnen. Det kostar runt 3000 baht per person (knappt 700 kr) och är ganska prisvärt med tanke på att det inkluderar själva båtresan och en heldagsutflykt.