Resml » Asien » Thailand » Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi är populärt kända som Phi Phi Island (Koh betyder ö på thailändska). Dessa öar är väldigt populära resmål, och de ligger mellan Phuket och fastlandet vid Thailands västkust i Andamansjön. Ett bra sätt att ta sig hit är via flyg till Phuket och sedan får man åka båt till öarna.
 
Ögruppen består av ett flertal öar men bara en är permanent bosatt, Koh Phi Phi Don. Den näst största ön, Koh Phi Phi Lee har fantastiska stränder men inga bosättningar – dock ligger den så pass nära Koh Phi Phi Don att det bara är en kort båtresa mellan dem. De andra öarna är inte mycket mer än små kobbar som sticker upp ur havet. Det finns massor av intressanta och spännande saker att göra på öarna, och ett exempel är att ta sig upp på the Viewpoint, en höjd som ligger 186 meter över havet på Koh Phi Phi Don. Från den ser man hela ön och långt runt omkring också, det är speciellt vackert vid soluppgång och solnedgång.
 
Monkey Beach är ett annat roligt och trevligt utflyktsmål, det går hur bra som helst att gå hit men det finns även båtar att hyra. Som namnet antyder så finns det apor vid stranden och på vägen dit – mata inte dem då de kan vara aggressiva. Det finns dussintals små stränder runt om de bägge två huvudsakliga öarna, alla är väldigt vackra och det är bara att välja och vraka – de är alla minst lika njutbara. Det finns även fantastiska korallrev utanför öarna ute i vattnet, som exempelvis Garang Heng och Shark Point.
Hotell

Sk Hotell i Koh Phi Phi

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Phi Phi just nu.

Karta ver Koh Phi Phi

Bilder frn Koh Phi Phi

Alla bilder frn Koh Phi Phi

Charter till Koh Phi Phi

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Phi Phi.

Vdret i Koh Phi Phi

0 °C