Resml » Asien » Thailand » Bangkok

Bangkok

Bangkok är en massivt stor stad, med en befolkning på runt åtta miljoner – men tar man med alla illegala invandrare o. dyl. så slutar siffran på 15 miljoner i större Bangkok. Staden är huvudstad (och största stad) i Thailand, och har varit huvudstad ända sedan år 1768. Staden har en väldigt internationell känsla över sig, för här finns representanter från världens alla hörn – öst möter väst i en färggrann och levande stad.
 
Bangkok har ett väl utbyggt tunnelbanesystem, och även bussnätverket är modernt och väl fungerande. Det finns även tågtrafik som går utanför staden och som ansluter Bangkok med övriga Thailand.
 
Staden har även en egen internationell flygplats, så med andra ord är det väldigt lätt att ta sig hit. Ett lite annorlunda (annorlunda för oss västerlänningar i alla fall) sätt att ta sig runt på är tuk-tuken, en slags flakmoped som transporterar folk för en ganska billig peng.
 
Bangkok ligger inte alls långt från havet, så vill man under sin semestervistelse åka och bada så ligger möjligheterna inte långt borta. Att roa sig i Bangkok är svårt att undvika, exempelvis så hålls de flesta större festivaler här (exempelvis det kinesiska nyåret och kungens födelsedagsfirande). Bangkok är dessutom internationellt känt för sina massageställen och spa. Här finns ett väldigt brett utbud av tjänster som verkligen skämmer bort dig.
 
Det finns ett antal golfbanor i närheten av Bangkok – vädret och kvalitén på banorna i Thailand gör landet till en utmärkt golfdestination i sig. För den kulturintresserade finns det en hel mängd palats och andra byggnadsverk att se i Bangkok, som ju är en historisk stad. Det finns dessutom två väldigt kända buddhisttempel, Wat Arun och Wat Pho. Wat Arun är ett av de mest kända och välbesökta templen i hela Thailand. Ett annat tempel, Wat Suthat, är ett av Thailands äldsta tempel.
 
Här i huvudstaden finns så klart även en hel rad fantastiska museum att besöka, som exempelvis Nationalmuseet eller Nationalgalleriet. Bangkok är även hem till några riktigt fina parker, som Lumpiniparken och Drottning Sirikit-parken.
 
Ett av de största nöjena i Bangkok är shopping, och det finns massor av platser runt om i staden att hänge sig åt det på.
Hotell

Sk Hotell i Bangkok

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Bangkok just nu.

Karta ver Bangkok

Bilder frn Bangkok

Alla bilder frn Bangkok

Charter till Bangkok

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Bangkok.

Vdret i Bangkok

32 °C
Mestadels molnigt