Resml » Asien » Thailand » Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun är ett buddhistiskt tempel som ligger i Bangkok. Det har ett väldigt långt namn egentligen - Wat Arunratchawararam Ratchaworamahawihan – men säger man Wat Arun så förstår alla vad man menar. Detta är en helt fantastisk byggnad vars namn betyder gryningstemplet. Det är en av Bangkoks viktigaste sevärdheter, och dessutom ett riktigt landmärke – det syns på långt håll.
 
Templet är över 60 meter högt, och har stått här sedan början på 1800-talet. Tornen som bygger upp templet (ett stort i mitten och 4 små, ett i var hörn) är besmyckade med snäckskal och små bitar porslin som från början var barlast till fartygen som seglade på Chao Phraya, floden som rinner förbi det vackra templet. Två demonstatyer vaktar ingången till templet – en grön och en vit.
 
Templet tar en avgift på 50 baht (drygt tio kronor) för att utländska turister ska få komma in och besöka templet. Varje år hålls en festival här, Wat Arun-festivalen, och det har den gjort sedan år 2000. Festivalen består av mängder med roliga upptåg och gatuteater med inspiration från Kina, det bjuds även på thailändsk kultur i massor. Det är en väldigt rolig och minnesvärd upplevelse som kommer att forma besökarens resa och det är varmt rekommenderat att besöka platsen under festivalen, om man är i Bangkok under tiden festivalen hålls. Oavsett om ens besök tar en hit under tiden festivalen är igång eller inte, så är ett besök till Wat Arun ett måste när man befinner sig i Bangkok på semester. Det är en plats fylld av historia och själva templet är otroligt vackert att se på.