Resml » Asien » Thailand » Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui är Thailands tredje största ö, och den ligger i Thailandviken cirka 70 mil söder om Bangkok. Koh Samui är en del av en ögrupp på runt 80 öar, varav Samui som lokalbefolkningen ofta kallar ön, är störst. Ön är cirka 21 kilometer bred och 25 kilometer lång, vilket innebär att den atletiske och äventyrlige turisten mycket väl kan ta sig runt till fots och uppleva ön på så sätt. I annat fall finns det en väg som går runt hela ön och som är vältrafikerad av songthaew och taxibilar.
 
Koh Samui är Thailands näst populäraste turistö, efter Phuket, och turismen tog fart här på allvar på 90-talet. Ön är otroligt vacker, med fantastiska sandstränder och nästan orörd regnskog längre in mot mitten av ön.
 
Koh Samui är en del av Ang Thong National Marine Park. De två mest kända och välbesökta stränderna är Lamai och Chaweng på östkusten – för mer ostörda stränder så bör man leta på nord- och västkusterna.
 
Koh Samui har en egen flygplats, men tyvärr flyger de inte internationellt (förutom till Indonesien och Hong Kong). Ett bra sätt att ta sig hit är att mellanlanda i Bangkok och flyga sista biten med inrikesflyget. Dykning och snorkling i Koh Samui är tyvärr inte mer än medelmåttig för att vara Thailand, men det finns båtturer man kan åka med på som tar en till bättre platser i nationalparken Ang Thong. Segling, däremot, är väldigt populärt och det finns många sätt att njuta av detta. Man kan hyra en båt, eller en båt med besättning – och vart man åker är upp till en själv. Ön är ett självklart resmål för kajakälskare, Ang Thong är perfekt för att upptäckas med kajak.
 
Koh Samui är ett paradis på jorden med fantastisk natur, trevliga människor och mycket roligt att göra.
Hotell

Sk Hotell i Koh Samui

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Samui just nu.

Karta ver Koh Samui

Bilder frn Koh Samui

Alla bilder frn Koh Samui

Charter till Koh Samui

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Samui.

Vdret i Koh Samui

32 °C
Molnigt