Resml » Asien » Thailand » Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang, eller elefantön som namnet betyder, är en väldigt vacker ö som ligger en bit utanför den thailändska östkusten. Koh Chang är Thailands näst största ö med sina drygt 200 kvadratkilometer . På ön lever idag över 5 000 invånare. Det är en plats av orörd skönhet med tropisk regnskog, bländande vackra vattenfall och utanför kusten finns det korallrev i tusentals färger.
 
Förr var ön helt obebodd och användes som tillflyktsort för sjöfarare (speciellt pirater) som gömde sig från väder och vind under monsunperioderna (eller från rättvisan). Idag finns där 8 byar totalt, med bra och modern infrastruktur.
 
Större delen av ön (cirka 85 %) med omkringliggande småöar och korallrev (och vattnet) är idag en nationalpark vid namn Mu Ko Chang Marine National Park, och den blev det 1982. I och med att ön är skyddad som den är, så kostar det en slant att komma in här. Det bästa med ön är att trots att resorterna, hotellen och restaurangerna allihop är väldigt vackra och erbjuder hög kvalitet så är det fortfarande inte speciellt dyrt eller exklusivt. Det är snarare prisvärd kvalitet som gäller här, och det är perfekt för de djur- och naturintresserade eller barnfamiljen som vill ha en lugn och prisvärd resort för sin semester.
 
Det finns en hel uppsjö av roliga aktiviteter och saker att uppleva på ön, det är exempelvis ett utmärkt ställe att vandra på. Orkar man inte vandra i hettan så finns det guidade turer på elefantryggen – eller så erbjuds kanotpaddling som en kul aktivitet. Här kan man även njuta av ett välförtjänat och lyxigt spa efter en lång dags äventyr i djungeln eller i vattnet. De flesta större hotellen erbjuder spa som extra tjänst, missa inte det under din vistelse!
Hotell

Sk Hotell i Koh Chang

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Chang just nu.

Karta ver Koh Chang

Bilder frn Koh Chang

Alla bilder frn Koh Chang

Charter till Koh Chang

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Chang.

Vdret i Koh Chang

31 °C
Mestadels molnigt