Resml » Asien » Thailand » Koh Phangan

Koh Phangan

Denna ön är världskänd för sitt så kallade Full Moon Party. Koh Phangan ligger i sydöstra delen av Thailand. Ön har ingen egen flygplats, men närliggande Koh Samui har en – så det lättaste sättet att ta sig hit är med flyg till Koh Samui och sedan åka båt till Koh Phangan. Det finns två bra sätt att ta sig runt på ön – det ena av dem är att hyra en motorcykel. Det är inte speciellt dyrt, men de tar ut väldigt höga avgifter om motorcykeln har bucklor eller repor när den lämnas tillbaka. Var därför noggrann och anteckna alla skador som eventuellt finns på den innan avfärd. Alla uthyrningsställena kommer att begära att passet lämnas i deposition. Det andra sättet att ta sig runt på, som är mycket säkrare och på vissa sätt även billigare, är med hjälp av en songthaew. En songthaew är en slags taxi, i det här fallet är det små pickuper som kör runt på ön mellan alla de största badorterna och resmålen.
 
Vill man åka båt så finns det båtar som kryssar runt hela ön i väntan på att passagerarna ska säga till dem att stanna, så man kan bada och/eller dyka – precis där man känner för det! Det är ett fantastiskt trevligt och skönt sätt att spendera en dag här på. Detta är också ett bra sätt att se alla öns stränder så att man kan hitta en favorit.
 
Här finns även en nationalpark, Than Sadet-Ko Pha-Ngan National Park, som är döpt efter floden Than Sadet. Than Sadet betyder kunglig flod, och parken var ett populärt resmål för kung Rama V, som besökte den fjorton gånger. Det är inte konstigt, det är en vacker och naturskön park med mycket att se.
Hotell

Sk Hotell i Koh Phangan

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Phangan just nu.

Karta ver Koh Phangan

Bilder frn Koh Phangan

Alla bilder frn Koh Phangan

Charter till Koh Phangan

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Phangan.

Vdret i Koh Phangan

32 °C
Molnigt