Resmål » Asien » Thailand » Fiske i Thailand

Fiske i Thailand

Det finns massor av olika chartrade fiskeresor att åka på i Thailand, där resenären får åka med båtar ut på havet för att fiska, eller kanske leta upp en lugn vik. Thailand har fantastiska fiskevatten med massvis av spännande fiskar att fånga. Fisketurismen i Thailand består till stor del av eldsjälar som älskar att fiska och som vill dela med sig av det de lärt sig under sina egna resor. Att åka på guidad fisketur i Thailand är ett äventyr som kommer att låta resenären glömma alla bekymmer i vardagen för ett par dagar.
 
Det finns otroligt många vackra och spännande fiskar att fånga, det finns många ovanliga sorter som exempelvis eldålen, en svart, gul och röd ålsort, eller burmesisk forell, en kritvit sorts forell som finns även i thailändska vatten.
 
Det finns guidade turer och fiskeresor som bokas över nätet, där den intresserade enkelt kan skräddarsy sin resa eller sin utflykt. Här kan man då boka resa efter vilken slags fisk/fiskar som är intressantast, eller ett speciellt område – eller så kan man välja på någon av de många förbestämda fiskeresorna som finns tillgängliga. Det finns lika många priser som det finns företag som anordnar dessa turer och resor, men endagsresor kan kosta allt från 600 kronor och uppåt, medan en hel veckas fiskeresa kan kosta upp emot 4000 kronor (oftast inklusive inkvartering av något slag).