Resmćl » Asien » Thailand » Fiske i Thailand

Fiske i Thailand

Det finns massor av olika chartrade fiskeresor att Äka pÄ i Thailand, dÀr resenÀren fÄr Äka med bÄtar ut pÄ havet för att fiska, eller kanske leta upp en lugn vik. Thailand har fantastiska fiskevatten med massvis av spÀnnande fiskar att fÄnga. Fisketurismen i Thailand bestÄr till stor del av eldsjÀlar som Àlskar att fiska och som vill dela med sig av det de lÀrt sig under sina egna resor. Att Äka pÄ guidad fisketur i Thailand Àr ett Àventyr som kommer att lÄta resenÀren glömma alla bekymmer i vardagen för ett par dagar.
 
Det finns otroligt mÄnga vackra och spÀnnande fiskar att fÄnga, det finns mÄnga ovanliga sorter som exempelvis eldÄlen, en svart, gul och röd Älsort, eller burmesisk forell, en kritvit sorts forell som finns Àven i thailÀndska vatten.
 
Det finns guidade turer och fiskeresor som bokas över nĂ€tet, dĂ€r den intresserade enkelt kan skrĂ€ddarsy sin resa eller sin utflykt. HĂ€r kan man dĂ„ boka resa efter vilken slags fisk/fiskar som Ă€r intressantast, eller ett speciellt omrĂ„de – eller sĂ„ kan man vĂ€lja pĂ„ nĂ„gon av de mĂ„nga förbestĂ€mda fiskeresorna som finns tillgĂ€ngliga. Det finns lika mĂ„nga priser som det finns företag som anordnar dessa turer och resor, men endagsresor kan kosta allt frĂ„n 600 kronor och uppĂ„t, medan en hel veckas fiskeresa kan kosta upp emot 4000 kronor (oftast inklusive inkvartering av nĂ„got slag).