Resml » Asien » Thailand » Koh Tao

Koh Tao

Denna ö är även känd som Sköldpaddsön (Turtle Island), och den ligger i Thailandviken. Det är en ganska liten ö på bara cirka 21 kvadratkilometer, men varje år kommer det hit runt 100 000 besökare. Det enda sättet att ta sig ut till ön är med båt, då enklast från Koh Samui som ligger i närheten (cirka 1.5 timme med båt). Väl framme på Koh Tao finner besökaren ett underbart landskap med vackra, vita sandstränder och majestätiska klippor som dominerar vyn. Koh Tao är en av de främsta dykresmålen i Thailand, med massor av spännande saker att se under ytan. Det är också ett av de säkrare dykställena, med väldigt få olyckor eller tillbud.
 
Koh Tao är jättefint året om att dyka på, förutom under november månad och ibland kan sikten överstiga 40 meter. I genomsnitt ser man 15-20 meter under vattnet, vilket är väldigt bra – i november är sikten sämre och havet kan vara lite böljigt men dykstandarden är fortfarande duglig. Det som finns att se under ytan är bland annat unga tjurhajar, grå revhaj, barracudor, stingrockor och det finns även en liten, liten chans att få se en valhaj – en av havets riktiga giganter.
 
Det finns en hel del dykinstruktörer som mer än gärna hjälper nybörjare att komma igång med sin dykning här på Koh Tao. Uppe på torra land finns det mängder med roliga aktiviteter, bland annat är ön väldigt väl anpassad till vandring – vandra iväg från de vanliga turistställena och hitta en egen, privat liten vik med en egen strand! På vägen är det fullt möjligt att vandra ett par timmar utan att träffa en enda människa. Här på ön finns även seglingsföretag som gärna tar med turister ut på seglatser där besökarna får uppleva havets skönhet.
Hotell

Sk Hotell i Koh Tao

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Koh Tao just nu.

Karta ver Koh Tao

Bilder frn Koh Tao

Alla bilder frn Koh Tao

Charter till Koh Tao

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Koh Tao.

Vdret i Koh Tao

32 °C
Molnigt