Resmål » Europa » Italien » Verona

Verona

Den anrika kulturstaden Verona ligger i inlandet i norra Italien. Staden har under tidernas gång fungerat som en viktig knutpunkt i handeln mellan den bördiga Po-slätten och Alperna. Men mest känd är staden för att det är här Shakespeares Romeo och Julia utspelar sig.
 
Visst går det att ta en historisk tur i Romeo och Julias fotspår, fattas bara annat. Det finns också mängder med andra sevärdheter tack vare stadens rika historia med en omfattande handel. Hela staden är vacker att vandra i och rymmer många skatter. En skatt är den vackra romerska Arena di Verona, en amfiteater av stora mått. Den slås enbart av Colosseum i Rom. Byggnaden färdigställdes på hundratalet e Kr. Under juli och augusti månad genomförs en opera- och balettfestival i det som är kvar av byggnaden.
 
Teatro Romano är nästan lika magnifik den. Teatern är från tiden före kristi födelse och glömdes så småningom bort. Hus byggdes på platsen. Men när en rik handelsman vid namn Andrea Monga köpte området valde han att rusta upp byggnaden. Idag spelas Shakespeare-föreställningar här.
 
Verona som stad har mycket att erbjuda. De klassiska musikkonserter och teaterföreställningar som hålls är av yppersta klass. Maten är, som brukligt är i Italien, väldigt god, omfattande och baserad på traktens råvaror. Det finns mängder med trattorior och fina restauranger att välja mellan. Det finns även ett rikt utbud av caféer och barer.
Hotell

Sök Hotell i Verona

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Verona just nu.

Karta över Verona

Bilder från Verona

Alla bilder från Verona

Charter till Verona

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Verona.

Vädret i Verona

16 °C
Klart