Resmćl » Europa » Ungern

Ungern

Ungern ligger i centrala Europa, och Ă€r ett land med en lĂ„ng och ibland blodig historia. Det bor över 10 miljoner mĂ€nniskor i Ungern, som inte ens Ă€r en fjĂ€rdedel sĂ„ stort som Sverige i yta. Landet Ă€r trots sin ganska blygsamma areal ett superlativens land. Balatonsjön ligger hĂ€r, centrala Europas största sjö – Ungern hyser Ă€ven Europas största synagoga. Som turistland ligger Ungern bland de 15 mest besökta och mest populĂ€ra lĂ€nderna i vĂ€rlden. Det Ă€r ett tryggt och fint land att Ă„ka pĂ„ semester till, med godmodiga och gĂ€stfria mĂ€nniskor som bor hĂ€r. I Ungern heter valutan Forint (HUF), och 25 HUF Ă€r ungefĂ€r 1 SEK. Ungrare talar ungerska, ett sprĂ„k som Ă€r beslĂ€ktat med finskan.
 
I Ungern Àr det ibland lite svÄrt att hitta nÄgon som talar engelska. Engelska Àr obligatoriskt i skolan sÄ det Àr de unga mÀnniskorna som man har störst chans att prata med. I storstÀderna Àr det mycket lÀttare att hitta engelsktalande mÀnniskor Àn i de mer lantliga omrÄdena. Huvudstaden i landet heter Budapest och anses vara en av vÀrldens vackraste stÀder.

Resmćl i Ungern

Budapest

Budapest


Budapest Àr utan tvekan en av vÀrldens vackraste stÀder med ca 1,7 miljoner invÄnare. PÄgrund av att staden bestÄr av sÄ mÄnga gamla byggnader sÄ Àr hela staden mÀrkt som vÀrldsarv av UNESCO.

Bilder frćn Ungern

Alla bilder frćn Ungern

Charter till Ungern

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Ungern.