Resmćl » Europa » Kroatien

Kroatien

Kroatien Ă€r ett litet land i centrala Europa, med vĂ€ldigt vacker natur och massor av intressanta stĂ€der att besöka. Som turistland har Kroatien mĂ„nga fördelar, eftersom de har en lĂ„ng och solig kuststrĂ€cka mot Adriatiska Havet – och samtidigt sĂ„ vacker inlandsnatur. HĂ€r finns nĂ„got för alla, speciellt om djur och natur lockar. Kroatien Ă€r nĂ€mligen hem till mĂ„nga kĂ€nda nationalparker, sĂ„som Paklenica, Mljet och Krka.
 
Kroatien upptar en relativt liten yta, men trots det bor hÀr nÀstan 4,5 miljoner mÀnniskor. Huvudstaden i landet heter Zagreb och den Àr ett centrum i landet vad gÀller lÀrande, ekonomi och turism. De i Kroatien som talar tvÄ sprÄk har ofta engelska som andra sprÄk. Det kan ÀndÄ vara en god idé att ha med sig en kroatisk reseordbok. Valutan i Kroatien heter Kuna, och pÄ en Kuna gÄr det ungefÀr 1,50 svenska kronor. Priserna i landet ligger uppskattningsvis pÄ mellan 10 och 20 % lÀgre Àn i övriga vÀrlden, vilket innebÀr att det Àr ett bra shoppingland. I storstÀderna och de största turiststÀllena Àr priserna nÄgot högre.

Resmćl i Kroatien

Brac

Brac


Brac Àr en ö i den sydöstra delen av den kroatiska övÀrlden. Forskarna har hittat lÀmningar frÄn bosÀttningar pÄ ön som har daterats till den Àldre stenÄldern.
Dubrovnik

Dubrovnik


Dubrovnik Àr en av de mest framgÄngsrika turistorterna i medelhavet. Staden ligger nÀstan sÄ lÄngt söderut du kommer i Kroatien och hÀr bor ca 43.000 invÄnare.
Porec

Porec


Porec Àr en ganska liten stad och hÀr bor bara cirka 12,000 invÄnare. Det Àr dock en jÀttecharmig och vacker stad, med massor att se trots dess ringa storlek.
Pula

Pula


Pula kom till för 3,000 Är sedan under Illyrernas tid. Sedan dess har mÄnga olika nationer och lÀnder haft kontroll över staden, mestadels Italien och Venedig.
Rovinj

Rovinj


Rovinj Àr en stad som ligger i Istria, och den ligger inte mer Àn 3 mil frÄn Pula och flygplatsen dÀr. I Rovinj bor det cirka 13,000 mÀnniskor, och det Àr en vÀldigt levande turistort.
Split

Split


Split Àr den största kuststaden i Kroatien med över 200.000 invÄnare. Det Àr en vÀrldskÀnd resort och den Àr otroligt populÀr som resmÄl för semesterfirare.
Zagreb

Zagreb


Huvudstaden i Kroatien med runt en miljon invÄnare har mycket att erbjuda. Inte minst kan den medeltida stadskÀrnan vara vÀrd att uppleva.

Sevärdheter & Aktiviteter i Kroatien

Segla

Segla


Att boka en chartrad seglingssemester i Kroatien kanske verkar som ett jobbigt projekt. Faktum Àr att det finns flera företag som hyr ut bÄtar och yachter i olika storlekar och utföranden.

Bilder frćn Kroatien

Alla bilder frćn Kroatien

Charter till Kroatien

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Kroatien.