Resml » Europa » Kroatien » Rovinj

Rovinj

Rovinj är en stad som ligger i Istria, och den ligger inte mer än 3 mil från Pula och flygplatsen där. I Rovinj bor det cirka 13,000 människor, och det är en väldigt levande turistort. Här finns massor att se och göra, bland annat finns det en katedral som ligger väldigt centralt och som har ett klocktorn som turister kan gå upp i. Katedralen heter St. Euphamia, och från kyrktornet kan man se hela staden breda ut sig under en. En annan populär aktivitet är att bara ströva runt i stadens centrum, det finns massor av vackra byggnader att se och det finns även en utomhus marknad som säljer godsaker som tryfflar (färska såklart), olivolja som produceras lokalt och frukter och grönsaker. De säljer även pinfärsk och nyfångad fisk direkt från fiskarna.
 
Det går en färja till Venedig från Rovinj dagligen som tar cirka två timmar. Färjan stannar nästan i mitten av staden, och det är väldigt smidigt att ha som en endagsutflykt.
 
En trevlig attraktion är att se hur ingången till staden såg ut förr – en valvbåge som finns i gamla staden. Den kallas för Balbibågen. För den mer atletiske finns det miltals med bra cykelvägar som följer kustlinjen söderut genom tallskogarna. Att hyra cykel är inte speciellt dyrt och cyklarna är väldigt bra och av hög kvalitet. Rovinj ligger perfekt till för att göra dagsutflykter till andra städer i Istria, som Pula, Labin, Porec eller varför inte Rabac? Det är också nära till den otroligt vackra nationalparken Brijuni, ute bland öarna. Det är bara att hyra en taxibåt och åka dit över dagen.
Hotell

Sk Hotell i Rovinj

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Rovinj just nu.

Karta ver Rovinj

Bilder frn Rovinj

Alla bilder frn Rovinj

Charter till Rovinj

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Rovinj.

Vdret i Rovinj

18 °C
Klart