Resml » Europa » Kroatien » Brac

Brac

Brac är en ö i den sydöstra delen av den kroatiska övärlden. Forskarna har hittat lämningar från bosättningar på ön som har daterats till den äldre stenåldern. Brac är den största ön i Dalmatien. Berget St. Vid är den högsta punkten på ön med sina nästan 800 meter över havet. På ön ligger det några byar/småstäder, bland andra Supetar, Bol, Murvica och Splitska. Den äldsta byn på ön heter Skrip – den har legat här sedan innan romartiden.
 
Öns största exportvara är oliver och olivprodukter, och ön står för ungefär halva olivoljeproduktionen i Dalmatien. Det bedrivs ganska mycket fiskeverksamhet här också. Men den största näringen är helt klart turismen, eftersom Brac är ett så pass sevärt resmål.
 
En av de finaste stränderna på ön ligger i byn Bol på sydsidan av ön. Den heter Zlatni rat (Gyllene udden) och är väldigt populär hos turister som kommer hit. Stranden är uppbyggd som en halvö, med stenig mark och är unik i det att man kan se hur tidvattnet ändras här. För att komma till ön så får man ta färjan från Split. Det tar cirka 45 minuter, och den stannar i Supetar. Ett annat alternativ är att ta färjan från Makarska till Sumartin – det tar cirka 30 minuter.
Hotell

Sk Hotell i Brac

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Brac just nu.

Karta ver Brac

Bilder frn Brac

Alla bilder frn Brac

Charter till Brac

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Brac.

Vdret i Brac

21 °C
Klart