Resml » Europa » Kroatien » Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, Adriatiska Havets pärla som den även kallas, är en internationellt erkänd resortstad. Det är en av de mest framstående turistorterna vid Medelhavet. 9 av 15 av de riktiga lyxhotellen i Kroatien ligger här. Staden ligger nästan längst söderut i Kroatien, och här bor cirka 43,000 invånare. Staden har blivit skyddad som världsarv av UNESCO eftersom den är så gammal och historisk. Dubrovnik har helt makalös arkitektur vad gäller allt från kyrkor till fontäner och även själva hamnen.
 
Staden har en egen flygplats, så det är väldigt enkelt att ta sig hit. Det går inga tåg till eller från Dubrovnik, men busstrafiken väger mer än väl upp för detta faktum. Det går bussar väldigt ofta till Split, och därifrån kan man åka vidare med tåget. Den gamla stadskärnan är anpassad efter fotgängare, och det är inga problem alls att ta sig fram här som gångtrafikant. Under det kroatiska frihetskriget (1991-1995) mot Montenegro blev Dubrovnik kraftigt bombarderat. Det allra mesta har vid det här laget täckts upp igen, men tittar man noggrant kan man se spåren. Det syns bland annat kulhål och spår efter granater i gatorna och i visa murar och väggar. Det finns en hel del spännande sevärdheter i Dubrovnik, ett exempel är Rolands Column, en stor pelare med en riddare ovanpå. Pelaren restes år 1418 och har sedan 1950 varit startpunkten för Dubrovniks sommarfestival, där de inleder firandet med att hissa en flagga här.
 
Andra kända landmärken är Rectors Palace, Klocktornet, Sponzapalatset och den gamla hamnen och dess arkitektur. Glöm inte heller att se den gamla stadsmuren!
Hotell

Sk Hotell i Dubrovnik

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Dubrovnik just nu.

Karta ver Dubrovnik

Bilder frn Dubrovnik

Alla bilder frn Dubrovnik

Charter till Dubrovnik

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Dubrovnik.

Vdret i Dubrovnik

24 °C
Klart