Resmćl » Europa » Bulgarien

Bulgarien

I sydöstra hörnet av Europa ligger Bulgarien, ett land som hyser bÄde snötÀckta alpiska berg och en kuststrÀcka vid Svarta Havet, kÀnd för sitt milda vÀder och soliga somrar. Bulgarien har under de senaste Ären vuxit mer och mer som turistnation, och en viktig del i utvecklingen Àr naturligtvis det vÀlkÀnda Sunny Beach. Men det som verkligen sÀtter Bulgarien för sig sjÀlvt i turisternas ögon Àr utan tvekan den stora mÄngfald av miljöer som finns i ett enda land.
 
Bulgarien Ă€r ett mer tĂ€tbebyggt land Ă€n Sverige, hĂ€r bor cirka 8 miljoner mĂ€nniskor pĂ„ bara en femtedel av Sveriges yta. Valutan som anvĂ€nds i landet heter Lev – ett gammalt ord för lejon. En lev Ă€r vĂ€rd ungefĂ€r 5,50 svenska kronor.
 
Runt 82 % av befolkningen Ă€r kristna ortodoxer – resten Ă€r muslimer, judar eller nĂ„gon annan minoritetsgrupp. Bulgarien Ă€r ett utmĂ€rkt turistland, somrarna Ă€r torra och varma och invĂ„narna Ă€r gĂ€stvĂ€nliga och trevliga. Den yngre generationen talar i regel engelska och/eller ryska, (modersmĂ„let i Bulgarien Ă€r bulgariska) – var försiktig med att nicka eller skaka pĂ„ huvudet bara. HĂ€r betyder nĂ€mligen en huvudskakning ja, och att nicka betyder nej!

Resmćl i Bulgarien

Golden Sands

Golden Sands


Golden Sands kan tros vara lillasyster till Sunny Beach, eftersom den sistnÀmnde Àr sÄ stor. Men Golden Sands kan snarare ses som ett kompliment till Sunny Beach med sin nÄgot lugnare atmosfÀr.
Nessebar

Nessebar


Nessebar Ă€r Ă€ven kĂ€nt som Svarta Havets PĂ€rla – ett namn som staden definitivt förtjĂ€nat. Nessebar Ă€r en vacker och pittoresk stad som ligger i den nordöstra delen av Bulgarien.
Sofia

Sofia


Sofia Àr huvudstad i Bulgarien och det Àr dessutom den största staden med runt 1,4 miljoner invÄnare. Sofia Àr en stad fylld med historiska arv med som ÀndÄ hÄller en modern puls.
Sunny Beach

Sunny Beach


Sunny Beach Àr en jÀttestor bad- och festort som ligger i östra Bulgarien, vid Svarta Havets kust. Sunny Beach har över 800 hotell med sammanlagt 300,000 sÀngar att hyra ut.

Bilder frćn Bulgarien

Alla bilder frćn Bulgarien

Charter till Bulgarien

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Bulgarien.