Resml » Europa » Kroatien » Rabac

Rabac

Rabac är en badort i nordvästra Kroatien. Här bor lite drygt 1,000 invånare, men de har rum för 10,000 turister. Till skillnad mot större delen av Kroatien så finns här inget historiskt centrum eller några speciellt intressanta historiska byggnader – det är en ganska ung resort, och det högsta nöjet här är de utmärkta stränderna att njuta av. Med det sagt betyder det inte att Rabac är oattraktivt som resmål. Det är snarare så att det lockar en annan målgrupp – detta resmål är perfekt för barnfamiljer som egentligen mest vill koppla av på en skön strand och låta barnen leka av sig i vattnet.
 
Rabac består av två huvudsakliga gator – en huvudgata och en strandpromenad. Strandpromenaden är hela sju kilometer lång och det är här den stora delen av alla restauranger och kaféer ligger. Stränderna nedanför promenaden är karakteristiskt steniga och alltid väldigt välskötta. Här finns vackra klippor att antingen titta på eller att dyka från och kristallklart vatten med skön temperatur.
 
Allting är väldigt billigt här, exempelvis en cappucino för 10 Kuna (15 kronor) eller en öl för ungefär det samma. Närheten till andra städer är en bra sak också, med hyrbil tar man sig lätt till exempelvis Pula eller Porec. Den närliggande konstnärsstaden Labin ligger inte långt borta, det är perfekt för en dagsresa dit.
Hotell

Sk Hotell i Rabac

Karta ver Rabac

Bilder frn Rabac

Alla bilder frn Rabac

Vdret i Rabac

17 °C
Klart