Resmćl » Europa » Italien

Italien

Italien Àr ett Àkta medelhavsland som erbjuder det bÀsta av det mesta. Italien ligger mitt i södra Europa och har ett hÀrligt soligt klimat stora delar av Äret. Som svensk Àr det lÀtt att Äka hit för en hÀrlig solsemester, en het cityhelg, en golfvecka eller en skidsemester som förgylls av en förunderlig natur och en högstÄende och i högsta grad levande kultur.
 
Det vackra, nÀstan magiska, naturlandskapet med mÀktiga berg, frodiga dalar och badvÀnliga kuster Àr bara en av anledningarna till Äka hit. Andra anledningar Àr det rika kulturlivet, den stora mÀngden fascinerande historiska sevÀrdheter och den hÀrliga shoppingen som storstÀderna erbjuder. Inte blir det sÀmre av att Italien ömt vÄrdar en av vÀrldens frÀmsta matkulturer, producerar fantastiska viner, eller att nattlivet aldrig verkar ta slut.

Resmćl i Italien

Bologna

Bologna


Bologna Àr en av Italiens frÀmsta studentstÀder och ligger i de centrala delarna av norra Italien. Den Àr ocksÄ en av Italiens allra Àldsta nu levande stÀder och grundades av etruskerna.
Florens

Florens


Florens, eller Firenze som staden heter pÄ italienska, ligger utmed Italiens vÀstra kust i mellersta Italien. Florens historia gÄr tillbaka till tiden strax före vÄr tiderÀkning.
Milano

Milano


Milano Àr en av de mer moderna stÀderna i Italien och landets nÀst största. Den ligger i norra Italien vid en flod vid namn Olona. Milano Àr bland annat hemstaden för flera fina modehus.
Pisa

Pisa


Pisa Àr en historisk stad och som fenomen betraktat helt odödlig tack vare ett torn som satt sig. Pisa Àr mycket mer Àn sitt lutande torn. Stora delar av Pisa har en spÀnnande historisk bakgrund att berÀtta.
Rom

Rom


Rom var en gÄng vÀrldens mittpunkt, det enorma romerska imperiets centrum. Idag Àr Rom det moderna Italiens huvudstad och hÀr finns allt en besökare kan önska sig i form av historia, shopping & nöje.
Sardinien

Sardinien


Sardinien Àr ett semesterparadis för alla som Àlskar sol och bad. Dessutom finns mÀngder med kulturhistoriska lÀmningar och naturliga sevÀrdheter i form av grottor med stalaktiter.
Sicilien

Sicilien


Sicilien Àr extremt bergig och bergen har ett vulkaniskt ursprung. Bergen faller ibland brÄddjupt ned i havet. PÄ andra hÄll strÀcker sig kilometerlÄnga strÀnder som lockar till sol och bad.
Sorrento

Sorrento


Sorrento Àr Italiens mesta, bÀsta och i sÀrklass mest anrika semesterorten för sÄvÀl kungar som fotfolk. Den ligger pÄ den vÀstra kusten vid Neapelbukten.
Terracina

Terracina


Terracina Àr en av de semesterorter i Italien som besöks av flest italienare. Det Àr ocksÄ en av de allra Àldsta badorterna i landet, dÄ Àven de gamla romarna tyckte om orten.
Turin

Turin


LÀngst upp i nordvÀstra Italien ligger staden Turin. Den kantar den stora floden Po och ligger bara kilometer ifrÄn de italienska Alperna vilket bÀddar för utmÀrkt vintersport.
Venedig

Venedig


Venedig Ă€r en romantisk stad som det verkligen lönar sig att undersöka till fots. Överallt ligger fantastiska palats, spĂ€nnande torg och vackra broar gĂ„r över kanalerna dĂ€r Gondolerna passerar.
Verona

Verona


Den anrika kulturstaden Verona ligger i inlandet i norra Italien. Staden har under tidernas gÄng fungerat som en viktig knutpunkt i handeln mellan den bördiga Po-slÀtten och Alperna.

Sevärdheter & Aktiviteter i Italien

Åka Gondol

Åka Gondol


Ett besök till Venedig Àr inte helt komplett utan en riktig gondolresa. Det Àr faktiskt en sevÀrdhet i sig. FÀrdsÀttet Àr inte minst romantiskt och tyst utan ett bra sÀtt att uppleva Venedig pÄ.
Colosseum

Colosseum


Den majestÀtiska amfiteatern Colosseum syns nÀstan vart man Àn befinner sig i Rom. Byggnaden Àr en kvarleva frÄn den gamla romartiden, dÄ bröd och skÄdespel höll invÄnarna glada och nöjda.
Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II


Galleri a Vittorio Emanuele II Àr Milanos frÀmsta shoppingalleria under tak. Om du Àr shopppingsugen sÄ Àr detta rÀtt plats för dig med varumÀrken som Gucci, Armani och Prada för att nÀmna nÄgra.
Golfa

Golfa


Golfsporten har nÀstan blivit en folksport i Italien, och intresset vÀxer sig allt starkare. MÀngder med banor byggs och har byggts de senaste Ären, för att tÀcka ett allt större behov.
Lutande tornet i Pisa

Lutande tornet i Pisa


Det lutande tornet i Pisa Àr en av de mest kÀnda byggnaderna i vÀrlden. Det byggdes som ett rakt torn Är 1173 och Àr 55 meter högt, och tanken var att det skulle bli ett klocktorn.
Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore


Basilica Santa Maria del Fiore, den Heliga Marias Blommans Basilika, Àr ett fantastiskt byggnadsverk i Florens. Framför allt Àr kyrkan berömd för den fantastiska kupolen.

Bilder frćn Italien

Alla bilder frćn Italien

Charter till Italien

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Italien.