Resmål » Europa » Italien » Venedig

Venedig

Om kärt barn har många namn är Venedig den käraste staden i världen, med smeknamn som Italiens juvel, Staden mellan broarna, Staden på vattnet, Adriatiska havets drottning och Ljusets stad. En gång i tiden var staden och staten Venedig världens främsta sjöfararstad. Den tiden är sedan länge förgången. Nu lockar Venedig fler turister än sjöfarare, tack vare en enorm charm och mystik som fyller besökarna med fascination.
 
Venedig ligger utmed Italiens nordöstra kust och är sedan 1987 ett världsarv enligt Unesco. Biltrafik är förbjuden. För att ta sig fram gäller gondol, båttaxi, vaporetto (vattenbuss) eller apostlahästar. Invånarna kör ofta egen båt istället för bil.
 
Venedig är en stad som det verkligen lönar sig att undersöka till fots. Överallt ligger fantastiska palats, spännande torg och vackra broar går över kanalerna. Över hundra palats ligger i staden. Vissa är privata, andra hyser spännande museer. Ett besök till Europa vackraste vardagsrum, Piazza San Marco, ger möjlighet att besöka basilikan di San marco. Den mest kända bron är Suckarnas bro, Ponte dei Sospiri, som byggdes på 1600-talet. Den förbinder ett ökänt fängelse i staden med förhörsrum.
 
Grand Canal räknas som stadens vackraste gata. Den kan beses med lätthet via en gondol. Gondolturer i allmänhet rekommenderas varmt. Det är mycket romantiskt och en upplevelse som är helt unik för Venedig.
 
Den fantastiska karnevalen i staden går av stapeln under februari månad. Då klär alla invånare och gäster upp sig och festar nätterna igenom. Teatrarna håller specialevenemang och karnevaltåg arrangeras runt om i staden. Den som vill besöka staden då gör rätt i att boka hotellrum i extremt god tid.
 
Venedigs företagare vet sitt värde, så även restauratörerna. Ett hett tips är att äta på en gemytlig trattoria eller bar en bit ifrån de stora turiststråken. Maten är oftare både godare och prisvärdare där. Bland de lokala specialiteterna märks inte minst tiramisu.
Hotell

Sök Hotell i Venedig

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Venedig just nu.

Karta över Venedig

Bilder från Venedig

Alla bilder från Venedig

Charter till Venedig

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Venedig.

Vädret i Venedig

14 °C
Klart