Resml » Europa » Italien » Sorrento

Sorrento

Sorrento är Italiens mesta, bästa och i särklass mest anrika semesterorten för såväl kungar som fotfolk. Den ligger på den västra kusten vid Neapelbukten. Den vackra staden ligger placerad på en platå med en hänförande utsikt över havet. Kustremsan består på de flesta ställen runt Sorrento av extremt branta stup. Känslan i Sorrento är romantisk och gemytlig och hela staden andas La docle vita, det ljuva livet.
 
Det ljuva och goda livet kombineras i Sorrento med ett rikt kulturliv och en spännande historia. v Murarna som omger staden går tillbaka till romartiden. Den har kommit väl till pass då Sorrento genom tiderna invaderats av fientliga styrkor både en och flera gånger. Minnen från dessa slag finns samlade på museet Correale of Terranova. Stoltheten är den från staden bördige poeten Tasso. Han har fått ett eget museum.
 
Shopping är en sport i Sorrento. Små butiker trängs på de små gatorna och utbudet är helt enkelt enormt. Huvudgatan för shoppingturer är Via S. Ceasero, mitt i de centrala delarna av staden. Ett tips är att leta efter handgjort porslin och lergods. De håller ofta riktigt hög kvalitet. Det gör även de lokala matvarorna som godis, likör, kompotter och marmelader. Nattlivet är ett vibrerande och sjudande hav i Sorrento. Utmed huvudgatorna flanerar folk mellan restauranger, barer och nattklubbar. Butikerna håller också ofta öppet till mycket sent, vilket gör att det går att shoppa även då.
 
Omgivningarna runt Sorrento bjuder på mängder med historiska och kulturella sevärdheter. De mest kända är vulkanen Vesuvius, staden Pompeji som begravdes i ett vulkanutbrott. Andra spännande dagsutflykter är turer till Amafli och Ravello, två historiska och mycket intressanta byar.
Hotell

Sk Hotell i Sorrento

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Sorrento just nu.

Karta ver Sorrento

Bilder frn Sorrento

Alla bilder frn Sorrento

Charter till Sorrento

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Sorrento.

Vdret i Sorrento

25 °C
Klart