Resml » Europa » Italien » Turin

Turin

Längst upp i nordvästra Italien ligger staden Turin. Den kantar den stora floden Po och ligger bara kilometer ifrån de italienska Alperna. Staden är stor och rymmer nästan en miljon invånare. Staden bygger sina inkomster på en välutvecklad industri med flaggskeppet Fiat i spetsen. Trots det infinner sig snabbt en känsla av personlighet och gemytlighet. Här är alla välkomna.
 
En del av Turins välkända namn har kommit sig av en enkel duk. Duken kallas för Svepduken i Turin och sägs vara den duk som Jesus sveptes i efter att ha dött på korset. Denna uppgift är mycket omstridd, men duken kan av forskare härledas till rätt tid. Duken förvaras i Duomo di San Giovanni, en byggnad som är väl värd ett besök. Det är också Piazza Castello, Palazzo Reale och Palazzo Madama.
 
Turin spelar en viktig roll i det moderna kulturlivet i Italien. Staden är mycket multikulturell och erbjuder ett spännande kulturliv med många bottnar. På de olika scenerna runt om i staden går det att avnjuta musik, dans och teater från hela världen. En stor mängd konstnärer och filosofer bor i staden. Det gör att museerna som visar upp modern konst också har några av de mer intressanta samlingarna i Europa. Lite äldre artefakter visas på det fantastiska egyptiska museet och i det roligt byggda byggnaden Mole Antonelliana.
 
Turin sattes en gång för alla på den globala då de vinterolympiska spelen avgjordes i staden år 2006. Många av de faciliteter som byggdes upp för det tillfället är idag tillgängliga för gäster och invånare att bruka under vintertid. Dessutom ligger många av de riktigt fina italienska skidorterna inom en timmes avstånd från staden. Det gör Turin till ett utmärkt resmål även vintertid.
Hotell

Sk Hotell i Turin

Karta ver Turin

Bilder frn Turin

Alla bilder frn Turin

Vdret i Turin

14 °C
Klart