Resml » Europa » Italien » Milano

Milano

Milano är en av de mer moderna städerna i Italien och landets näst största. Den ligger i norra Italien vid en flod vid namn Olona. Om Rom är Italiens historiska centrum, är Milano Italiens finansiella centrum. Samtidigt finns många minnesmärken kvar från det gamla Milano. Sida vid sida lever det nya med det förflutna.
 
Duomo är stadens stoltaste sevärdhet. Katedralen, som inte är färdigbyggd än trots att arbetet pågått i flera hundra år, går i gotisk stil och rymmer som mest hela 40 000 personer. Den andra stora stoltheten i staden är La Scala, världens finaste operahus och operavärldens högborg.
 
I Milano är det annars mode som gäller. Det är hemstaden för de fina modehusen Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Prada och Pirelli. Deras flaggskeppsbutiker finns i stadens gyllene modetriangel. Här finns också Tiffany, Cartier och Damiani. Milano är även hemstad för bilmärkena Alfa Romeo och Bugatti.
 
Även om plånboken är liten är det omöjligt att inte shoppa vid ett besök i Milano. Här är shopping en hobby. Den som inte vill spendera hela reskassan på ett enda plagg kan med fördel bege sig till varuhuset La Rinascente, den exklusiva gallerian Vittorio Emanuele eller till outletbutikerna i Dmagazine.
 
Restaurangerna håller god kvalitet, men är ganska dyra. Det regionala köket har sin grun di ris.- och polentarätter. Smör och grädde förekommer i rikliga mängder. Milano är de trendiga barernas huvudstad. Barhopping här får en helt annan betydelse i Milano än någon annanstans. Nattlivet i form av klubbar och diskotek står inte långt efter.
Hotell

Sk Hotell i Milano

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Milano just nu.

Karta ver Milano

Bilder frn Milano

Alla bilder frn Milano

Charter till Milano

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Milano.

Vdret i Milano

18 °C
Klart