Resml » Europa » Italien » Bologna

Bologna

Bologna är en av Italiens främsta studentstäder och ligger i de centrala delarna av norra Italien. Den är också en av Italiens allra äldsta nu levande städer och grundades av etruskerna. Tack vare den rika historien är Bologna ett mycket populärt resmål. Bologna är också hemstaden för fotbollslaget Bologna F.C och platsen där den berömda Bologna-processen genomfördes, en högskolereform i hela EU, för att synkronisera utbildningen i EU-länderna.
 
Som den äldsta staden i landet är kulturhistorian väl bevarad i många av stadens byggnader. Den är så fullmatad med historia att det kan vara svårt att få överblick över alla byggnader som är värda en närmare titt. Bolognas stadsbild präglas av den gamla muren som omger staden. I centrum ligger Piazza Maggiore. Där ligger den berömda Neptunus-fontänen och rådhuset, som byggdes under 1500-talet.
 
I staden finns två stycken lutande torn. De är inte riktigt lika berömda som det lutande tornet i Pisa, men inte desto mindre fascinerande. Båda byggdes strax efter tusentalet e Kr. Runt Cavour-platsen ligger mängder med smala och trånga medeltidsgator. Den botaniska trädgården i staden är ett kapitel för sig. Det finns även mängder med museer och utställningar som visar på stadens betydelse i det vetenskapliga området.
 
När kultursinnet börjat tröttna är det dags att ta sig till centrum igen. Här ligger mängder med butiksgator. Här finns också de flesta restaurangerna och nattklubbarna. Bologna är mycket känt för sitt härliga kök. Maten är riklig och lagas av traktens härliga råvaror. Det är inte för inte staden är känd under smeknamnet ”la grassa” i sitt hemland. Det betyder ”den feta”.
Hotell

Sk Hotell i Bologna

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Bologna just nu.

Karta ver Bologna

Bilder frn Bologna

Alla bilder frn Bologna

Charter till Bologna

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Bologna.

Vdret i Bologna

17 °C
Klart