Resml » Europa » Italien » Sicilien

Sicilien

Sicilien, kanske mest känd för att vara maffians hemö, ligger strax söder om det italienska fastlandet. Sicilien har en lång historia som egen stat, och har fortfarande långtgående makt över sina egna beslut. Det långa självstyret avspeglas i att det egna språket sicilanska är vanligt och att kulturen på många sätt skiljer sig från det italienska fastlandets.
 
Sicilien är extremt bergig och bergen har ett vulkaniskt ursprung. Bergen faller ibland bråddjupt ned i havet. På andra håll sträcker sig kilometerlånga stränder som lockar till sol och bad. Det mest berömda berget är också Siciliens högsta vulkan – Etna. Hon är fortfarande aktiv.
 
Huvudstaden på ön heter Palermo och ligger på öns nordvästra kust. Det är en myllrande stad med en stor hamn. Den populäraste turistorten heter Taormina. Den ligger på östkusten och klättrar utmed en bergssida med en hänförande utsikt över havet. En annan populär semesterort är Cefalù, en över tusen år gammal by där den store Herkules byggt ett tempel. Cefalù är omgiven av kilometerlånga stränder och ligger bara minuter från Palermo.
 
En tur upp till toppen på Etna kräver sin tribut för den som vill vandra hela vägen. Det gäller att ha väl tränade muskler. Men det är också en tur med unika sevärdheter. Utmed färdvägen ligger små byar med historiska byggnader och kloster, och naturen och utsikten är storslagen. Ett enklare sätt är att ta bussen.
 
Det är inte rådligt att ge sig ut och leta efter maffian på egen hand. Den är fortfarande mycket verksam på Sicilien. Däremot går det att ta historiska turer i Palermo med maffian som tema. Då berättas också den mindre mörka historien om maffians betydelse för ön. Det går också att besöka Castilbuono, där filmen Gudfadern en gång spelades in.
Hotell

Sk Hotell i Sicilien

Sista Minuten Resor

Sicilien
Frn:
2012-06-05
8 dagar
2698kr
Sicilien
Frn: Köpenhamn
2012-06-05
8 dagar
1498kr
Sicilien
Frn: Köpenhamn
2012-06-05
8 dagar
1998kr
Sicilien
Frn:
2012-06-05
8 dagar
1998kr
Sicilien
Frn:
2012-06-12
8 dagar
2798kr
Sicilien
Frn:
2012-06-12
8 dagar
1998kr
Sicilien
Frn: Köpenhamn
2012-06-12
8 dagar
2298kr

Karta ver Sicilien

Bilder frn Sicilien

Alla bilder frn Sicilien

Charter till Sicilien

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Sicilien.

Vdret i Sicilien

26 °C
Klart