Resml » Europa » Italien » Terracina

Terracina

Terracina är en av de semesterorter i Italien som besöks av flest italienare. Det är också en av de allra äldsta badorterna i landet, då även de gamla romarna tyckte om orten. Populariteten kommer sig av ett underbart klimat, den fantastiska stranden som mäter över 5 km i längd, den historiska miljön och det härliga bylivet. Det gör att Terracina har en genuint italiensk känsla och atmosfär. Terracina uppstod redan 500 år f Kr. Den har under tidens gång haft en stor strategisk betydelse som handelsstad och som semestertillhåll för storheter som kejsarna Galba och Dominitianus. Den livsviktiga vattenledningen Via Appia byggdes till området under romartiden.
 
Den gamla staden, Centro Storico, innehåller gamla byggnader från nästan alla epoker som förflutit sedan stadens grundande, från antik tid till medeltid. Själva stadsmuren finns bevarad till viss del. I ett av stadsmurens torn ligger ett arkeologiskt museum. I prången döljer sig mysiga kaféer, butiker och restauranger. En del av Via Appia finns också kvar. Andra delar har använts för att ha som gatubeläggning. Bakom staden, mot bergen till, ligger ett spännande Jupitertempel. Utsikten från platsen är fantastisk.
 
När staden sedan förlorade sin strategiska betydelse blev orten främst en plats för fiske. Traditionen av att fiska går igen hos menyerna i stadens restauranger. I staden arrangeras varje torsdag en stor marknad. Den sker på Viale Europa.
 
Utanför Terracina ligger Ponza-öarna. De är trevliga utflyktsmål och erbjuder sol, bad och vattenaktiviteter. Det går båtar till och från Ponza-öarna från Terracinas hamn.
Hotell

Sk Hotell i Terracina

Karta ver Terracina

Bilder frn Terracina

Alla bilder frn Terracina

Vdret i Terracina

21 °C
Klart