Resmćl » Europa » Österrike

Österrike

Österrike ligger i mitten av Europa, till största delen i Alperna. HĂ€r pratar man tyska, och valutan Ă€r Euro. Landet Ă€r medlem i EU och styrs av en president.
 
Som man kan förvĂ€nta sig sĂ„ Ă€r Österrike ett vĂ€ldigt bergigt och vackert land, med mycket relativt orörd vildmark och smĂ„ alpbyar med charmig och gĂ€stvĂ€nlig befolkning. Som turist hĂ€r kan man vĂ€lja att gĂ„ med strömmen och besöka nĂ„got av de vĂ€ldigt populĂ€ra resmĂ„len som Bad Gastein eller St. Anton. Man kan ocksĂ„ Ă„ka hit som sommarturist och resa runt och titta pĂ„ alla sevĂ€rdheterna i landers anrika och kulturella stĂ€der, som Wien eller Salzburg. Allt beror pĂ„ hur man vill lĂ€gga upp sin vistelse. Hur man Ă€n gör sĂ„ kommer man snabbt inse att Österrike Ă€r ett land som Ă€r lĂ€tt att Ă€lska, och man kommer vilja Ă„ka tillbaka mĂ„nga gĂ„nger.

Resmćl i Österrike

Bad Gastein

Bad Gastein


Bad Gastein Àr idag kÀnt som en av Alpernas största skidorter och har ett stort liftsystem att erbjuda. Det Àr Àven en kÀnd skidort för ungdomar med ett bra utbud av barer med After ski.
Innsbruck

Innsbruck


Innsbruck, centrum för Österrikes Alperna. Om du ska flyga till Alperna sĂ„ kommer ditt plan med sannolikhet att landa i just Innsbruck dĂ€r du sedan fĂ€rdas vidare med tĂ„g eller buss.
Salzburg

Salzburg


Salzburg har 150,000 invĂ„nare, vilket gör den till Österrikes fjĂ€rde största stad. Det Ă€r en ljuvlig liten stad som Ă€r lĂ€tt att ta sig runt. HĂ€r finns dock en hel del att se sĂ„ som Mozarts födelsehus.
Wien

Wien


Wien Ă€r med marginal den största staden i Österrike, med ett invĂ„narantal pĂ„ cirka 1,7 miljoner sĂ„ Ă€r det inte en liten stad. Wien har blivit ett naturligt centrum för konst, historia och musik.

Sevärdheter & Aktiviteter i Österrike

SkidÄkning

SkidÄkning


Det finns tre huvudsakliga omrĂ„den att Ă„ka skidor i i Österrike, TyrolomrĂ„det, Vorarlberg och Salzburg. I TyrolomrĂ„det finns kanske det mest extrema skidĂ„kandet i hela Österrike.

Bilder frćn Österrike

Alla bilder frćn Österrike

Charter till Österrike

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Österrike.