Reser.se » Resml » Europa » Österrike » Sevärdheter

Sevärdheter

De viktigaste sevärdheterna i Österrike är helt klart de enormt vackra bergen, och naturen som finns där. Längs med de största floderna finns vackra stråk att cykla med, som är väldigt kända. Även om Österrike är väldigt bergigt så är dessa sträckor relativt platta, då man följer floderna. Den mest kända sträckan är Danube-sträckan, som går från Passau till Wien. Floder som har kända cykelstråk är Inn och Drau.
 
Många åker hit för att lyssna på musik och sång, eftersom Österrike har en så otroligt stark tradition inom den klassiska musiken och inom operascenen. Speciellt Salzburg och Wien är måsten om man är ute efter musikalisk stimulans på sin resa. Missa inte heller Österrikes karakteristiska kabaretföreställningar, med dess svarta komik och sång och dans.
 
Om man vill vandra i Österrike så är det faktiskt helt okej att göra det utan guide, eftersom det finns så många skydd för vandrare och utmärkta stråk att vandra längs med. Men tänk på att det faktiskt sker ett par dödsolyckor varje år till följd av vandrare som är oförsiktiga och går sin egen väg. Håll dig alltid till de utmärkta stigarna, och vandra inte om det är alldeles för dåligt väder! Försök också att undvika att gå själv, olyckan är lätt framme. Men när man väl vandrar där är det lätt att glömma alla bekymmer, när den skarpa alpluften biter dig i ansiktet och snön krasar under kängorna. Glöm inte ta med kamera på dessa utflykter!