Resml » Europa » Österrike » Salzburg

Salzburg

Salzburg återges på ett kärleksfullt och vackert sätt i musikalen Sound of Music – och det är en vacker stad. Staden har 150,000 invånare, vilket gör den till Österrikes fjärde största stad, även om den är klart mindre än Wien. Namnet Salzburg kommer sig av saltpråmarna på Salzach floden som under 700-talet förtullades här. Salzburg betyder ordagrant Saltslott.
 
Här finns en flygplats, och här finns goda förbindelser med bil, buss eller tåg. För att ta sig runt i själva staden är det faktiskt bäst att gå. Bussarna här är visserligen också bra, men staden är så pass liten att det inte är så lönt. Ett annat bra val hade varit att hyra en cykel. Här finns mycket intressanta historiska platser att se och uppleva, exempelvis Mozarts Geburtshaus (Mozarts födelsehus). Det har blivit ett populärt museum vigt åt Mozarts liv, med en kostnad på 6 Euro för en vuxens inträde.
 
Schloss Mirabell är ett väldigt vackert slott som ligger vid Salzach floden, nära Mozarteum University of Music and Arts. Här finns ett leksaksmuseum också, och även ett zoo. På zooet finns en traditionell Österrikisk restaurang med traditionell Österrikisk mat. Här finns även ett zoo där man kan klappa djuren som är till för de minsta.
Hotell

Sk Hotell i Salzburg

Karta ver Salzburg

Bilder frn Salzburg

Alla bilder frn Salzburg

Vdret i Salzburg

14 °C
Mestadels molnigt