Reser.se » Resmål » Europa » Österrike » Kommunikationer

Kommunikationer

Det finns fem flygplatser i Österrike, varav den viktigaste internationella flygplatsen är utanför Wien. Vi européer behöver inte något visum för att vistas här.
 
Det går bussresor från Sverige och andra länder hit och det är enkelt att hyra bil eller ta sin egen bil hit. Att köra bil i alperna är en speciell upplevelse, med den vackra naturen och de yrselframkallande stupen. Det mest miljövänliga sättet att ta sig hit, och faktiskt även det bekvämaste och kanske även det med högst mysfaktor, är tåg. Det finns alldeles utmärkta tågförbindelser med Tyskland, och tar man Eurocity tågen så går det verkligen inte långsamt heller.
 
Snabbaste sättet är dock alltid flyg – har man inte bråttom så rekommenderas tågen. När man väl kommit in i landet så är tåg fortfarande ett mycket bra alternativ, och bil är alltid ett bra val om man är beredd att göra lite av jobbet själv. Man kan även flyga inrikes här, men det är otroligt dyrt för ganska små avstånd, och med incheckning så är det mer ekonomiskt och ungefär lika tidskrävande att ta tåg eller bil. Ett bra alternativ förutom tåg och bil är såklart bussen, man får utsikten och förutom det även möjligheten att ta sig en tupplur.