Resmćl » Europa » Österrike » Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck kallas ofta för den största resorten i Alperna. HÀr bor runt 110,000 invÄnare, och det finns en egen flygplats hÀr. Andra sÀtt att ta sig hit pÄ Àr med fördel tÄg, eller sÄ kan man köra bil.
 
Inne i sjĂ€lva staden finns ett bra utbyggt bussnĂ€tverk, och Ă€ven spĂ„rvagnar. Det finns en speciell busslinje, TS (The Sight Seer) som gĂ„r mellan speciella sevĂ€rda platser runt om i staden. Priset för dessa biljetter Ă€r nĂ„got högre Ă€n de vanliga bussarna. Det finns en S-Bahn, ett slags pendeltĂ„g som gĂ„r inne i staden ungefĂ€r varje halvtimme. Det finns ett Innsbruck-kort man kan köpa, som ger fri tillgĂ„ng till allmĂ€nna transporter och fritt intrĂ€de till de flesta attraktioner i staden. Se bara upp med det för det Ă€r ganska dyrt – 25 Euro för ett dygn. Det kan vara mer vĂ€rt att köpa ett busskort och sedan betala intrĂ€dena kontant, beroende pĂ„ hur mycket man tĂ€nker besöka. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att de vanliga bussarna gĂ„r till alla platserna som TS-bussen gĂ„r till, det tar bara lite lĂ€ngre tid. Innsbruck-kortet Ă€r vĂ€rt pengarna om du planerar pĂ„ att Ă„ka se mellan tre och fyra stora sevĂ€rdheter som krĂ€ver intrĂ€de pĂ„ en dag, och dessutom Ă„ker TS-bussen mellan sevĂ€rdheterna.
 
I staden finns Àven hel del parker, sÄsom Stadtpark, Burggarten och Schönbrunner Schlosspark med mÄnga fler. Det Àr alltid trevliga utflyktsmÄl nÀr man Àr pÄ besök i Innsbruck.
Hotell

Sök Hotell i Innsbruck

Karta över Innsbruck

Bilder frćn Innsbruck

Alla bilder frćn Innsbruck

Vädret i Innsbruck

11 °C
Molnigt