Resmål » Europa » Österrike » Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck kallas ofta för den största resorten i Alperna. Här bor runt 110,000 invånare, och det finns en egen flygplats här. Andra sätt att ta sig hit på är med fördel tåg, eller så kan man köra bil.
 
Inne i själva staden finns ett bra utbyggt bussnätverk, och även spårvagnar. Det finns en speciell busslinje, TS (The Sight Seer) som går mellan speciella sevärda platser runt om i staden. Priset för dessa biljetter är något högre än de vanliga bussarna. Det finns en S-Bahn, ett slags pendeltåg som går inne i staden ungefär varje halvtimme. Det finns ett Innsbruck-kort man kan köpa, som ger fri tillgång till allmänna transporter och fritt inträde till de flesta attraktioner i staden. Se bara upp med det för det är ganska dyrt – 25 Euro för ett dygn. Det kan vara mer värt att köpa ett busskort och sedan betala inträdena kontant, beroende på hur mycket man tänker besöka. Tänk också på att de vanliga bussarna går till alla platserna som TS-bussen går till, det tar bara lite längre tid. Innsbruck-kortet är värt pengarna om du planerar på att åka se mellan tre och fyra stora sevärdheter som kräver inträde på en dag, och dessutom åker TS-bussen mellan sevärdheterna.
 
I staden finns även hel del parker, såsom Stadtpark, Burggarten och Schönbrunner Schlosspark med många fler. Det är alltid trevliga utflyktsmål när man är på besök i Innsbruck.
Hotell

Sök Hotell i Innsbruck

Karta över Innsbruck

Bilder från Innsbruck

Alla bilder från Innsbruck

Vädret i Innsbruck

11 °C
Molnigt