Resml » Europa » Österrike » Bad Gastein

Bad Gastein

Bad Gastein är en mycket gammal kurort. Hit har rika och berömda och även kungligheter kommit sedan 1800-talet för att få spabehandling. Från början låg det en guldgruva i närheten som byn växte upp kring. Idag är det en välkänd och populär skidort såväl som kurort. Orten ligger vid Gastein-dalen, och har fått sitt namn därifrån. Bad betyder spa på tyska. Här finns heta källor, som går under namnet Heilstollen, helande tunnel, och som har gjort stället berömt.
 
Redan på 1500-talet undersökte man vattnets helande effekter. Här finns en kyrka från 1380, Nicholaskirche, som är väl värd att besöka medan man är här. Det har på senare år utvecklats till en after-ski resort nästan mer än en skidresort, på grund av alla nordiska ungdomar som kommer hit för att åka skidor och sedan festa på after-skin.
 
För att komma hit kan man ta tåg från andra delar av Österrike, det finns goda förbindelser. Det finns också vägar att köra bil på eller åka buss – det finns även möjligheter till att cykla om man vill det. Man kan åka tåg direkt från Bad Gastein till Wien, Linz, Salzburg och Graz. Både Eurocity och Intercity löper genom den gamla kurorten.
Hotell

Sk Hotell i Bad Gastein

Karta ver Bad Gastein

Bilder frn Bad Gastein

Alla bilder frn Bad Gastein

Vdret i Bad Gastein

14 °C
Mestadels molnigt