Resmćl » Europa » Spanien

Spanien

Spanien, detta varma och gÀstfria land som sÄ mÄnga turister besöker varje Är, ligger i sydvÀstra hörnet av Europa.
 
Har du nÄgonsin undrat hur La Sagrada Familia ser ut, eller hur tjurfÀktning fungerar? Spanien Àr hemvist för bÄda, och för en hel uppsjö nöjen, kulturarv, sandstrÀnder, vackra öar och gÀstvÀnlig befolkning.
 
Den största religionen hÀr Àr katoliken, hela 76 % av befolkningen anser sig vara troende katoliker, 4 % tillhör nÄgon form av annan tro och resten beskriver sig som icke-troende. Spanien har en stark religiös historia, sÄ man kan förvÀnta sig att stöta pÄ mÄnga vackra kyrkor, katedraler, kyrkogÄrdar och religiösa föremÄl under sina resor genom Spanien. Spanien Àr ett vÀlutvecklat I-land, med en hög allmÀn levnadsstandard och en bra ekonomi, man har ocksÄ lÄngt framskriden jÀmlikhet hÀr. Spanien Àr tillsammans med Belgien och Holland ett av de tre första lÀnderna i EU som gjorde homoÀktenskap lagliga.
 
Det kommer inte som en överraskning att Spanien Ă€r ett av de populĂ€raste lĂ€nderna för svenska turister. Alla kĂ€nner nĂ„gon som varit pĂ„ Teneriffa, Mallorca, eller nĂ„got annat klassiskt semesterparadis – trots detta kĂ€nns varje vistelse unik.

Resmćl i Spanien

Alicante

Alicante


Alicante Àr en stor stad pÄ omkring 300.000 invÄnare som ligger i Valenia regionen. Staden Àr belÀgen lÀngs sydkusten i Spanien och ligger inte lÄngt frÄn turistöarna Ibiza och Mallorca.
Barcelona

Barcelona


Barcelona Àr en romantisk stad som lockar mÄnga turister varje Är. Kuststaden Àr nÀst störst i Spanien och erbjuder sevÀrdheter, museer, aktiviteter, shopping och givetvis sol och bad.
Gran Canaria

Gran Canaria


Gran Canaria har lÀnge förknippats med sol, bad och avkopplande charter i nÄgra decenier och det Àr verkligen vad ön bjuder pÄ. Mycket sol och bad Äret runt med mÄnga fina restauranger.
Ibiza

Ibiza


Ibiza Àr utan tvekan ön som alla förknippar med Party, och det Àr just vad som sticker ut mest. Förrutom enorma möjligheter till ett nattliv sÄ erbjuder Àven ön massor med sol och bad,
Lanzarote

Lanzarote


Lanzarote Àr den ostligaste ön av Kanarieöarna med ungefÀr 100.000 invÄnare. Den Àr en hÀrlig ö som lockar mÄnga charter-turister varje Är med sol, bad och bra restauranger.
Madrid

Madrid


Madrid, huvudstaden i Spanien har mycket att erbjuda. Det Àr kanske inte det frÀmsta resmÄlet för sol och bad, men har ett enormt utbud av sevÀrdheter, aktiviteter och massor av kulturella arv.
Mallorca

Mallorca


Mallorca Àr den större av öarna som utgör ögruppen Balearic Islands och Àr förmodligen det i Sverige mest kÀnda resmÄlet. ResmÄlet har allt du kan tÀnkas behöva för en hÀrlig solsemester.
Marbella

Marbella


Marbella Àr en vÀldigt attraktiv stad i Spanien med över 100.000 invÄnare. Det Àr en stad fylld av kulturarv, hÀrligt klimat, vackra strÀnder och inspirerande arkitektur.
Teneriffa

Teneriffa


Teneriffa Àr en av Kanarieöarna och har mycket att erbjuda för de som Àr ute efter en typisk charter-semester. HÀrliga strÀnder med sol och bad, mÀngder av restauranger, barer och ett bra nattliv.
Torrevieja

Torrevieja


Torrevieja Àr en stad med ca 100.000 invÄnare som ligger pÄ den Spanska sydkosten. Staden erbjuder bra möjligheter till shopping, sol och bad och ett hÀrligt nattliv.
Valencia

Valencia


Valencia Àr en charmig stad och Àven Spaniens tredje största stad. Staden har massor att bjuda pÄ och det Àr lÀtt att man glömmer bort de underbara strÀnderna och möjligheten till sol och bad.

Sevärdheter & Aktiviteter i Spanien

Golfa

Golfa


Spanien omnÀmns ofta som ett av Europas bÀsta golflÀnder. Detta Àr för att det finns mÄnga fina banor (El Chaparal, PGA Catalunya, Lauro Golf m. fl. ) och för att klimatet Àr sÄ behagligt att spela i.
TjurfÀktning

TjurfÀktning


TjurfÀktning Àr Àven kÀnt som tauromachy pÄ engelska. Den spanska tjurfÀktningen gÄr i korthet ut pÄ att en samling mÀn som kallas för ett entourage ska besegra en tjur i en serie rituella steg.

Bilder frćn Spanien

Alla bilder frćn Spanien

Charter till Spanien

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Spanien.