ResmŚl » Europa » Grekland

Grekland

Alla har vi sett bilder eller filmer från den grekiska övärlden med dess klarblåa vatten och sagolika miljöer. Och precis så är det i Grekland, vattnet är klart, solnedgångarna är magiska, husen är vita med blå fönsterluckor och himmelen är blå. Grekland erbjuder mycket för turister. Det finns över 40 olika turistorter med olika målgrupper och olika erbjudanden.
 
Rhodos finns för den som gillar en livlig charterort där festen aldrig tar slut och solen alltid skiner medan det finns fantastiska lugna öar som erbjuder en perfekt flyktort för ett pensionärspar som bara vill njuta av solen och vacker miljö. I Grekland finns alla möjligheter till sol och bad samtidigt som antiken lämnat sina spår och erbjuder många sevärdheter. I Grekland finns något för alla att njuta av.

ResmŚl i Grekland

Aten

Aten


Aten är Greklands huvudstad och ligger på fastlandet till Europa vilket gör staden åtkomlig med bil och båt. Staden har mycket att bjuda på i form av attraktioner och sevärdheter från antiken.
Kalymnos

Kalymnos


Kalymnos √§r bel√§gen i √∂stra grekiska √∂v√§rlden n√§ra den turkiska gr√§nsen och den stora staden Bodrum. √Ėn tillh√∂r Tolv√∂arna och √§r en f√∂rh√•llandevis liten √∂.
Karpathos

Karpathos


Karpathos är en medelstor ö belägen i södra delen av den grekiska övärlden, strax öster om Kreta. Det är ett relativt populärt resmål i den grekiska ö-världen.
Kos

Kos


Kos är känd som greklands party-ö med ett vilt nattliv så sträcker sig fram till morgonen. Förutom att många resenärer är festsugna ungdomar så finns det bra platser för sol och bad.
Kreta

Kreta


Kreta, den klassiska semesterön i Grekland är fylld av möjligheter för alla. Här har du goda möjligheter till shopping, samt sol och bad på några av Greklands bästa stränder.
Lefkas

Lefkas


Lefkas är inte beläget i Egeiska havet som de flesta grekiska öar utan i Joniska havet. Lefkas är en väldigt lugn turistö som bjuder på mycket kultur.
Lesbos

Lesbos


Lesbos √§r en av Medelhavets st√∂rsta √∂ar och kan med svenska m√•tt j√§mf√∂ras med √Ėland i storlek. √Ėn √§r bel√§gen bara ett par kilometer fr√•n Turkiets fastland.
Rhodos

Rhodos


Rhodos √§r en av m√•nga p√§rlor i den grekiska √∂v√§rlden som lockar tusentals turister varje sommar. √Ėn har mycket att bjuda p√• s√• som l√•nga, vackra sandstr√§nder och kulturella arv fr√•n medeltiden.
Samos

Samos


Samos är enligt många en av de vackraste i Medelhavet och en väldigt frodig och grön ö och en självklar hållplats för många att spendera sin sommarsemester.
Skiathos

Skiathos


Undersökningar har visat att Skiathos är en av de destinationer i den grekiska övärlden som besökare är mest nöjd med. Det är en liten ö som fylls av turister på sommaren.
Skopelos

Skopelos


Skopelos är en mindre känd ö nära den mer kända Skiathos i den grekiska övärlden. Den har en lugn atmosfär även om många charterbolag har resor hit.
Thassos

Thassos


Thassos räknas som en av Egeiska havets nordligaste ö och du finner den mellan Thessaloniki och Istanbul. En vacker ö som du reser till med båt då ön saknar egen flygplats.

Sevšrdheter & Aktiviteter i Grekland

Båtluffa

Båtluffa


Att båtluffa i den grekiska övärlden är både magiskt och smidigt. Mellan alla bebodda öar finns någon form av båtförbindelse och det är enkelt att ta sig mellan öarna.
Blå Lagunen

Blå Lagunen


En av de vackraste och bästa utflykterna Kreta har att erbjuda är till den blå lagunen belägen på Kretas nordvästra sida.
Dionysosteatern

Dionysosteatern


Dionysosteatern är en teater som byggdes av sten runt 300 år före Kristus. Teatern ligger vid sydsidan av Akropolis vid dess fot i Aten och ersättate en tidigare teater av trä.
Elafonissi

Elafonissi


En av Kretas absoluta sevärdheter är Elafonissi och är rankad som en av de bästa stränderna på ön. Stranden är kilometerlång med en ljusrosa nyans.
Knossos

Knossos


Knossos är ett av världens största arkeologiska fynd. Knossos är från grekisk bronsålder och ligger på Kreta. Platsen var ett religiöst och politiskt centrum för den minoiska kulturen.
Samariaravinen

Samariaravinen


Samariaravinen är Europas längsta ravin och erbjuder ett flertal olika vandringar med varierad svårighetsgrad. Den längsta vägen möjlig är 18 kilometer.
Segla

Segla


Grekland, med sin fantastiska skärgård är varje år målet för tusentals seglarentusiaster. Att segla runt i Grekland är en fantastisk upplevelse med klimatet och miljön i den grekiska skärgården.

Bilder frŚn Grekland

Alla bilder frŚn Grekland

Charter till Grekland

ResebyrŚer som sšljer paketresor & charter till Grekland.